Без категорії

Догляд за руками, коли на вулиці холодно

З першими заморозками страждає не лише шкіра обличчя, а й рук. Щоб шкіра залишалась м’якою, не тріскалась, потрібно дотримуватись простих порад.

• Мийте руки натуральним милом. Звичайне мило може сушити шкіру. Особливо актуальною ця проблема стала з початком пандемії, коли миття рук перетворилось у дуже часту процедуру. Для миття рук використовуйте натуральне мило.
• Не користуйтеся зволожувальними кремами. Зволожувальний крем може нашкодити шкірі у зимовий період. Він не створює захисний шар та не проникає достатньо глибоко.Замініть крем на живильний. Він буде утримувати вологу і насичувати шкіру корисними мікроелементами. У ньому повинні міститись ліпіди та жирні олії, які відновлюють ліпідний баланс.
• Не мийте руки гарячою водою. Гаряча вода — не найкращий спосіб зберегти шкіру оксамитовою. Оскільки високі температури відкривають пори, і вода, яка залишається на поверхні рук, випаровується разом з внутрішньою вологою.Тому завжди мийте руки ледве теплою водою і насухо витирай їх рушником.
• Використовуйте скраб. Таким чином ви звільняєте шкіру від змертвілих частинок і забруднень, сприяючи кращій циркуляції крові. А креми, нанесені на скрабовану шкіру, діють ефективніше.
• Не забувайте про олії. Існує дуже багато натуральних олій, які діють ще ефективніше, ніж креми. Ідеально використовувати ці засоби в тандемі. Одні з найпопулярніших олій — мигдалева та кокосова. Вони мають антибактеріальні властивості і є антиоксидантами, укріплюють епідерміс і не залишають липку плівку.
• Обов’язково носіть рукавички. Причому не лише теплі рукавиці перед виходом на вулицю, а й спеціальні рукавички під час прибирання квартири. Сьогодні уявити прибирання квартири без хімічних засобів просто неможливо. Але вони шкодять шкірі. і ви ризикуєте отримати грубі та сухі руки з почервоніннями та алергічними реакціями.

…І за волоссям

Зимовий період особливо не сприятливий для волосся. Тому, щоб навесні не ховати під головний убір похмурі пасма, взимку необхідно доглядати за волоссям.
Для початку варто вживати велику кількість вітамінів. На жаль, взимку не завжди є можливість отримувати вітаміни в натуральному вигляді, тому варто придбати в аптеці полівітамінний комплекс.
Волосся не можна тримати на холоді, оскільки в подальшому це призведе до його випадіння і тьмяності. Тому хороша тепла шапка в холодну погоду атрибут обов’язковий і беззаперечний. Але постійне тертя об шапку, шарф або капюшон створює статичну електрику в волоссі, збільшує вироблення шкірного сала і послаблює захисні властивості волосся. Щоб цього уникнути, віддавайте перевагу натуральній вовні, кашеміру і шовку і, звичайно, завжди використовуйте кондиціонер для волосся.
Холодна температура повітря уповільнює циркуляцію крові, волосся через це може виглядати нездоровим. Рекомендовано масажувати коріння волосся щодня.
Засоби догляду за волоссям, які використовуються в теплу пору року, абсолютно не підходять для зимового сезону. Бажано підібрати засоби з натуральних компонентів для догляду за волоссям в холодний період.
Оживити тьмяне волосся і додати йому блиску можна за допомогою лимонного соку. П’ять столових ложок лимонного соку розводять у склянці води (краще взяти мінеральну воду) і обполіскують цим засобом волосся після миття голови.
Звичайно ж, в зимовий період не можна забувати робити різноманітні живильні маски. Їх можна як купити, так і приготувати самим.
Якщо вибір припав на магазинну маску, то краще всього вибирати засоби для догляду в зимовий період. Оскільки вони жирніші та краще живитимуть волосся, ніж інші маски, що принесе більше користі для волосся.
В домашніх умовах можна використовувати маски з курячим яйцем, кефіром, сметаною, сирою картоплею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *