Без категорії

Онлайн-аптеки наживались на продажу підробних ліків

У протиправній діяльності фігуранти використовували майже 10 вебресурсів. Щомісячний обіг від продажу складав 2 мільйони
гривень. Зловмисникам загрожує до десяти років ув’язнення.

До кіберполіції звернувся виробник лікарських засобів щодо продажу в Інтернеті підроблених ліків під логотипами компанії. Причетних до правопорушення викрили працівники відділу протидії кіберзлочинам Хмельниччини спільно зі слідчими обласної поліції.
Як стало відомо, 37-річний місцевий мешканець створив більше десяти онлайн-аптек, де продавали фальсифіковані лікарські засоби. Також чоловік залучив до роботи двох операторів, котрі адміністрували ресурси та приймали замовлення. Для маскування протиправної діяльності відправляли товар від імені третіх осіб та з інших міст. Щомісячний обіг від торгівлі медпрепаратами складав майже 2 мільйони гривень.
За повідомленням Державної служби України з лікарських засобів, частина медпрепаратів, що продавалися в онлайн-аптеках, заборонена для реалізації, зберігання та застосування на території України.
Працівники поліції провели обшуки за місцями проживання фігурантів, місцем зберігання лікарських засобів та у приміщенні так званого сall-центру онлайн-аптек. Обшуки проходили у Хмельницькому та у Волинській області. За результатами вилучено понад тисячу упаковок незареєстрованих в Україні медичних препаратів. Також вилучено банківські картки, комп’ютерну техніку та мобільні телефони.
Кримінальне провадження відкрито за ч. 1, ч. 2 ст. 321-1 (Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі слідчі дії тривають.
Процесуальне керівництво здійснює Хмельницька обласна прокуратура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *