Без категорії

Муніципальний евакуатор чи послуга на час

До 2022 року Хмельницька міськрада має визначитись з придбанням евакуатора, який прибиратиме автомобілі, водії яких порушили правила паркування. Зараз посадовці вивчають досвід Києва та Львова. В цих містах евакуатори працюють на вулицях вже два роки.
“Нам потрібно провести аналітику, скільки таких автомобілів може бути у Хмельницьком. Якщо теоретично кількість евакуацій буде не високою, то закуповувати евакуатор міському бюджету буде невигідно, а вигідніше провести конкурс і залучити приватне підприємство. На ціну евакуації це не вплине, оскільки є рекомендації Уряду щодо порогу, який не можна переступати. Мінімально це 900, максимально до 1300 гривень, залежно від зони. Паралельно вирішується і питання про місце розташування зони з евакуйованими авто”, — зазначив заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.
Втім, евакуйовувати автомобіль інспектори з паркування будуть лише у випадках, коли він блокуватиме проїзд для іншого транспорту, в тому числі і громадського. За словами посадовця такі випадки інспектори з паркування фіксували в районі ЦНАПу та біля центрального продуктового ринку. До прикладу, влітку через неправильно припарковані автомобілі тролейбуси на вулиці Соборній не могли зрушити з місця протягом 40 хвилин. Також евакуйовувати планують ті автівки, які блокуватимуть проїзд спецтехніки та якщо автомобіль становить загрозу для безпеки дорожнього руху. Наприклад, при паркуванні на виїзді із двору.
Нагадаємо, 21 липня на вулиці міста вперше вийшли муніципальні інспектори з паркування, яким у червні члени Хмельницького виконкому надали повноваження штрафувати водіїв, що залишають авто у недозволених місцях. До 1 вересня порушників не штрафували, лише проводили профілактику серед водіїв. З 1 вересня муніципальні інспектори вже почали оформляти адміністративні постанови, які передбачають штраф від 340 до 680 грн. Протягом перших 10 діб можна сплатити лише 50 відсотків вартості штрафу. Від 11-ого до 30-го дня — 100 відсотків. Після несплати за 30 днів справу передають виконавчій службі. Вона стягуватиме 200 відсотків штрафу. Оскаржити постанову про штраф можна в суді. Втім, за словами Миколи Вавринчука, основна мета інспекції не штраф, а наведення ладу на дорогах і тротуарах.
Наразі в місті почали споруджувати парковки. Зокрема на перехресті вулиць Подільської та Володимирської будують багаторівневий паркінг.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *