Без категорії

Будівництво перейшло за екватор

Готовність мегаспортивного об’єкту — “Палацу спорту”, будівництво якого стартувало на початку 2019 року, складає вже майже 70 відсотків.

Зараз триває активна фаза будівельних робіт, і до початку зими забудовник планує розпочати декоративне оздоблення фасаду споруди та частково зробити благоустрій території. Тож до фінішної прямої вже не так далеко, і це вже видно наочно, адже Палац спорту щодня набуває все більш реальних обрисів. Нині на об’єкті повним ходом тривають роботи практично за всіма напрямками. Паралельно коригується проєкт, оскільки змінюються будівельні вимоги для проведення спортивних змагань і загальнодержавного, і міжнародного рівнів. Окрім цього, всі системи мають пройти сертифікацію спортивних федерацій за міжнародними стандартами. Зараз будівельники та електрики монтують систему освітлення. Воно буде двох видів. В залежності від видів спорту змінюватиметься й покриття у спортзалах. Їх буде більше, ніж планувалось, оскільки збільшиться й кількість видів спорту, які не були враховані в проєкті на початку будівництва. Досить серйозні вимоги ставляться до системи телетрансляцій. Вона має бути на найвищому рівні і забезпечувати прямі включення. Пропускна система здійснюватиметься через штрих-код, електронні квитки. Все це дасть змогу використовувати Палац спорту не лише для змагань з різних видів спорту, в тому числі й світового рівня, а й проводити галаконцерти, форуми та інші масштабні заходи.
“По всіх напрямках ми працюємо — це вентиляція, вода, каналізація. З 10 жовтня приступили до монтажу систем спортивного освітлення. До будівлі вже проклали всі комунікації, завершується підключення новобудови до тепломереж. Жодних затримок немає ні з фінансуванням, ні з виконанням робіт”, — розповів генеральний директор ТОВ “Будівельний Альянс Груп” Іван Крутилко.
Вартість об’єкту становить 282 мільйони. Вже використано 183. З них 60 мільйонів — кошти міського бюджету, 125 мільйонів надходили з 2019 року з державного бюджету.
“Цього року маємо пристойне фінансування в розмірі 95 млн грн з державного бюджету, за що дякуємо. Частина цих коштів ще в стадії використання. Дуже сподіваємося, що отримаємо ще 55 млн. грн до кінця року. В наступному році так само будемо розраховувати на співфінансування з державного бюджету. І, формуючи бюджет-2022, ми обов’язково будемо додавати частину коштів з міського бюджету, щоб у наступному році виходити на повний фініш”, — прокоментував міський голова Олександр Симчишин. За його словами, перші змагання у Палаці спорту планують провести восени 2022 року.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *