Без категорії

Спортивний подарунок для школи і ліцею

Нинішнього навчального року СЗОШ №12, яка розташована у мікрорайоні Ракове, відзначає 45-річний ювілей, і ця подія стала важливою в життєписі школи не лише тому, що вона за рейтингом входить до десятка найкращих освітніх закладів міста. У жовтні школярі отримають і довгоочікуваний подарунок — нове сучасне футбольне поле, яка є лише першим етапом великої реконструкції спортивної зони, а саме — спорудження багатофункціонального майданчика. Важливо, що він слугуватиме базою для занять не лише для учнів 12-ї школи, а й вихованців спортивного ліцею, який цього року розпочав діяти в Хмельницькому, та для усіх мешканців мікрорайону.
За словами директора СЗОШ №12 Олега Сивицького, все розпочалося з електронної петиції батька учня СЗОШ №12 у минулому році до міського голови з проханням поліпшити умови для занять фізкультурою та спортом для школярів, а саме спорудити новий майданчик. Адже в школі навчається більше тисячі дітей, а ось для уроків фізичної культури, загалом розвитку масового спорту умови були недостатні.
Батьківську ініціативу підтримав міський голова, оскільки матеріальна спортивна база закладу, справді, потребувала модернізації. Міськвиконкомом було прийнято відповідне рішення про спорудження пришкільного майданчика. Загальна вартість будівництва понад 7 мільйонів гривень.
“Вже з перших днів вересня на пришкільній території розпочалися будівельні роботи. Заплановано спорудити три спортивні зони. Найбільшою стане футбольне поле, — розповідає Олег Сивицький. — І вже у жовтні заплановано завершити будівництво цієї футбольної зони. Наступні — великий тенісний корт і універсальний баскетбольно-волейбольний майданчик. Ці об’єкти будуть готовими вже наступного року”.
На новому майданчику займатимуться й вихованці міського спортивного ліцею, який цього року розпочав працювати в місті, і де навчається понад дві сотні вихованців не лише з міста, а й з області. Оскільки спортивна база ліцею ще створюється, то футбольні заняття тренерам доводиться проводити на базі стадіонів та спортивних шкіл міста, що викликає чимало незручностей. Тепер можна буде тренуватись, не виїжджаючи далеко за межі ліцею, адже він розміщений по сусідству з 12-ю школою. Але в майбутньому ліцей матиме власну сучасну потужну базу. Адже такий заклад – один з небагатьох в Україні, і Хмельницький таким чином утверджує рейтинг спортивних міст держави.
“…Просто створити ліцей — мало. Ми хочемо готувати там справжніх чемпіонів. Тому мусимо створити відповідну тренувальну базу. Це має бути сучасний інноваційний комплекс з каркасним футбольним залом, полями та майданчиками для усіх інших видів спорту, тренажерною зоною, місцями для глядачів.
Окрім того, для зальних видів спорту відремонтуємо спортивну залу і купимо спор
тивний інвентар. Підготували візуалізацію та проєкт. Об’єкт масштабний, будемо сподіватися на державне співфінансування.
Поруч із базою ліцею на території ЗОШ №12 вже зараз будуємо спортивний комплекс для різних видів спорту. Працюємо далі…”, — розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі Фейсбук.
Отож на спортивному полі вже незабаром можна очікувати змагання двох команд, які тут розпочнуть тренуватися: школярів та ліцеїстів.

Тетяна Руса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *