Без категорії

Сміття — під землю

У Хмельницькому продовжують встановлювати підземні контейнери для побутових відходів. Будівельно-монтажні роботи розпочалися на Володимирській та Соборній.

У 2018-му, коли в хмельницькому встановили перші два підземні контейнери для сміття, то було справжнє ноу-хау і для містян, і для комунальників. Окрім того, що вони вилиті з бетону, який використовують для будівництва мостів і який має довічну гарантію, ємкості знаходилися під землею в бункері. На поверхні лише невеликий блок, у який, піднявши кришку, можна вкинути сміття. На відміну від тих, якими вже на той час користувалися кияни та львівяни, вони не пропускають рідину і в десять разів легші. А ще обладнані системою автоматичного пожежогасіння та повністю герметичні.
З того часу в місті встановили ще вісім підземних контейнерів. Тобто, до 10 існуючих додасться ще два, які зараз монтують на сміттєвому майданчику на Володимирській, поблизу будинку №78, та на Соборній, неподалік зупинки громадського транспорту “ЦНАП”. Так само ці баки будуть місткістю 3 кубометри, що фактично замінює 3 “євроконтейнери”, і про їх наповненість сповіщатимуть спеціально вмонтовані датчики. Далі — справа техніки.
За інформацією управління комунальної інфраструктури, на обох ділянках уже завершені земляні роботи і встановлені бетонні бункери для контейнерів. Далі виконуватимуться роботи з благоустрою, зокрема укладання тротуарної плитки та монтаж надземних сміттєприймальників, виготовлених із неіржавіючої сталі. Роботи планують завершити вже до кінця жовтня.
До слова, містяни, які вже майже три роки користуються підземними сміттєбаками, задоволені. Кажуть, від побутових відходів немає ніякого неприємного запаху, сміття не розносить вітер, його не можливо дістати, плюс естетичний вигляд і економія території.

Євген Ковтун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *