Без категорії

Вечеря не для галочки

Згідно з вимогами освітнього законодавства і рекомендаціями Мінохоронздоров’я, в дошкільних закладах України змінилося меню-розклад.У Хмельницькій громаді тепер також, замість чотириразового харчування, малюків почали годувати тричі, а вечерю дають раніше, ніж було досі. Проте тепер вона ситніша. До того ж, це дозволяє уникнути зайвих відходів і, звісно, економити бюджетні кошти.
“Досить часто батьки забирають дітей до вечері, і їжа, яка була приготована на вечерю, йшла у відходи. Таким чином, ми й кошти міського бюджету зекономимо, і діти будуть отримувати все те, що вони повинні отримати”, — пояснила очільниця департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Надія Балабуст.
За словами директорки департаменту, кратність харчування в дитячих садках чітко регламентується прийнятим у березні 2021 р. Положенням про заклади дошкільної освіти.
“Якщо у закладі дитина перебуває до 12 годин, а, власне, усі заклади громади у нас так працюють, там повинно бути організоване триразове харчування”, — зазначила головна освітянка тергромади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *