Без категорії

Перша платна

Паркування автомобілів на Львівському шосе, поруч із речовим ринком, вже за місяць буде платним.
Львівське шосе — одна з вулиць міста, де чи не найбільше водії порушують правила паркування автомобілів. Адже тут спостерігається великий потік людей, які приїздять на власному транспорті на речовий ринок. Знайти паркомісце уздовж дороги майже нереально, оскільки з самого ранку тут залишають свої автомобілі працівники ринку. Відтак часто люди, які приїздять на ринок за покупками, залишають машини, де заманеться, а відтак вони заважають роботі комунальників та спецтехніці, а також руху транспорту.
Тож запровадження плати за паркування в першу чергу вирішить питання скупчення машин на цій ділянці проїжджої частини, підвищить безпеку автомобілів під час стоянки, а також поповнюватиме бюджет тергромади.
“При введенні оплати багато місць вивільниться. І ті люди, які приїдуть на ринок на власному автомобілі для тимчасового перебування, зможуть скористатися паркомісцем на одну, дві години, заплативши за паркування”, — каже заступник міського голови Микола Ваврищук.
Система оплати за паркомісце буде безготівковою. На місцях, де є розмітка синього кольору, встановлять термінали. Заплатити за послугу можна буде й за допомогою мобільного додатку. Скільки саме доведеться платити, поки що не відомо. До прикладу, у Дніпрі цього року затвердили нові тарифи на парковку. Тут ціна коливається від 10 до 20 гривень за годину в залежності від зони. У Тернополі — від 10 до 15 гривень. Якою буде вартість парковки в Хмельницькому, вирішать на найближчому засіданні виконкому. Зараз можна лише сказати, що вона буде, як і в інших містах, погодинною.
Нагадаємо, що в Хмельницькому працює сектор контролю за паркуванням транспортних засобів. Муніципальні інспектори з паркування наділені повноваженнями приймати рішення про призначення штрафу за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів. Вони ж слідкуватимуть за дотриманням правил й на платній парковці.
“Якщо приходить інспектор з паркування, а власник припаркованого автомобіля не має квитка, то інспектори мають усі підстави накласти штраф. Тобто, вони працюватимуть за тією ж системою, як і в місті: фотографуватимуть автомобіль, обиратимуть систему, яка доводитиме, що не сплачено було, і таким чином виноситимуть постанову про вчинення адмінпорушення”, — зазначає Микола Ваврищук.
Наразі Львівське шосе стане першою в місті платною парковкою. З часом платним буде паркування автомобілів на проспекті Миру, біля автобазару.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *