Без категорії

Центр у центрі

У рамках святкування 590-річчя
міста 24 вересня офіційно відкриють Хмельницький туристично-
інформаційний центр та презентують туристичні електронні кіоски

Отримати туристичну мапу або консультацію, замовити екскурсію або забронювати готель, дізнатися, де краща в місті кав’ярня та де можна придбати сувенір — це далеко не повний перелік послуг, які відтепер можна отримати в туристично-інформаційному центрі, який запрацював в тестовому режимі на Проскурівській, біля кінотеатру ім. Шевченка. І хоча приміщення модульного типу, тут дуже комфортно.
Реалізація цього проєкту коштувала майже 10 мільйонів гривень, з яких 9,4 мільйона — це грантові кошти Європейського союзу, а ще 500 тисяч — співфінансування Хмельницької міської ради.
Хтось може сказати, а навіщо все це, адже сьогодні будь-яку інформацію можна знайти в інтернеті? Так, але попри широку доступність будь-якої інформації онлайн живий туристичний офіс — це важлива складова інфраструктури туризму кожного міста. А Хмельницький має чітко сплановану стратегію розвитку цієї галузі економіки. Тому одним з головних завдань центру дати туристу відповіді на найпоширеніші запитання: куди піти, що подивитися, де зупинитися чи перекусити, як дістатися до того чи іншого об’єкту. Послуги безкоштовні, але ж не забуваємо й про туристичну індустрію: мотелі, готелі, кемпінги, підприємства харчування, транспорт. Користуючись ними, турист наповнює міський бюджет. І навіть якщо його зацікавить, скажімо, палац Орловських та Малієвецький водоспад, то ввечері він повернеться до Хмельницького, де зможе відвідати наші торгововельні центри, ресторани і переночувати у комфортному готелі. Усі ці послуги надаватимуть наші підприємці, які в подальшому сплачуватимуть податки і наповнюватимуть бюджет. Окрім цього, осередок туристично-логістичної сфери слугуватиме популяризації міської територіальної громади та регіону, розвиватиме та покращуватиме галузь туризму у громаді, надаватиме туристичні послуги як жителям міста, так і його гостям.
Працюватиме центр щоденно, без вихідних, з 9 до 19 години. Офіційне відкриття відбудеться 24 вересня о 16.00.
Цього ж дня в місті запрацює 13 туристичних інтерактивних кіосків зі сенсорними панелями. Розміщені вони біля залізничного вокзалу, у парках Чекмана та Франка, а також на Поскурівській.
“Кожен зможе побачити на них, куди піти, де поїсти, де заночувати. Тобто, буде безліч інформації, яка допоможе або жителю міста, який захоче побачити щось нове, або туристу, який вперше у Хмельницькому”, — зазначив директор ТІЦ Віктор Герасимчук.

Євген Ковтун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *