Без категорії

Порушуєш закон — плати штраф

Від початку вересня муніципальні
інспектори з паркування зафіксували
понад 200 порушень ПДР

Впродовж 15 днів вересня муніципальні інспектори з паркування щодня фіксували до 15 порушень. Практично усі вони виявлені в центральній частині міста, де власники автомобілів найбільше порушують закон. Звісно, водіїв, які паркують свої автівки, де заманеться, набагато більше, але багатьом все ж вдавалось уникнути штрафу. Адже запильнувати кожного, хто залишає свій транспорт у недозволених місцях як на тривалий час, так і не надовго, складно. Муніципальних інспекторів, які слідкують за дотриманням ПДР, поки що всього двоє на все місто. Відтак вони, в першу чергу, зосереджували увагу на припарковані автомобілі, які заважали руху транспорту. Причому протокол про адмінпорушення та постанову про штраф складали навіть за відсутності водія за визначеним покроковим алгоритмом дій. А саме, зафіксувавши локацію GPS, фотографують авто з різних ракурсів, які підтверджують порушення, і які власник автомобіля зможе переглянути в Інтернеті, ввівши номер постанови на спеціальному сайті. Після цього заносять необхідні відомості до бази даних. Далі з допомогою принтера друкують постанову про накладення штрафу. Вона має вигляд чека з QR-кодами. Постанову кладуть під “двірники” на лобовому склі автомобіля. За словами заступника міського голови Миколи Ваврищука, з 200 виявлених порушників паркування половина сплатила штраф одразу. Відповідно до бюджету міста вже надійшло 24 тисячі гривень.
“Якщо людина сплатить штраф протягом перших 10 днів, вона отримує 50-ти відсоткову знижку. Інші мають ще час сплатити штраф протягом 30 днів, але платитимуть 100 відсотків штрафу. Від 11-ого до 30-го дня — 100%. Якщо ж порушник правил паркування не вкладається в цей термін, матеріали передаються до виконавчої служби, і штраф буде вдвічі більший”, — зазначив заступник міського голови. За словами посадовця, міськрада планує розширити штат муніципальних інспекторів, тоді їхня робота буде ефективнішою та продуктивніше по всьому місту.
Нагадаємо, 21 липня на вулиці міста вперше вийшли муніципальні інспектори з паркування, яким у червні члени Хмельницького виконкому надали повноваження штрафувати водіїв, що залишають авто у недозволених місцях. До 1 вересня порушників не штрафували, лише проводили профілактику серед водіїв. З першого вересня муніципальні інспектори почали оформляти адмінпротоколи про порушення правил паркування.

Євген Ковтун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *