Без категорії

“Побачив? Прибери!”

Під таким гаслом 18 вересня відбувся Всесвітній день прибирання. З метою поліпшення екологічної ситуації та розвитку волонтерського руху ця соціально-екологічна акція пройшла й на теренах України. Це додаткова можливість привернути увагу українців до питань, пов’язаних з відходами, а також закликати до реальних дій. Цього року, враховуючи карантинні обмеження, акція пройшла у новому форматі — групового, сімейного прибирання з дотриманням соціальної дистанції та в масках за можливості з роздільним збором вторинної сировини й здачею відсортованого в найближчий пункт прийому. “Зробимо Україну чистою разом!” — зазначила президентка “Let’s do it Ukraine”, координаторка World Cleanup Day в Україні Юлія Мархель.
Працівники управління з питань екології та контролю за благоустроєм Хмельницької міської ради спільно зі студентами та викладачами кафедри екології Хмельницького національного університету, Хмельницьким регіональним офісом водних ресурсів, громадськими активістами від Всеукраїнського молодіжного руху “Let’s do it Ukraine” прибрали прибережні смуги річки Південного Бугу в центрі міста та Кудрянки в мікрорайоні Ружична.
Небайдужі громадяни, освітяни, працівники Олешинського старостинського округу та понад двадцять працівників мережі магазинів “Булка” вийшли на прибирання Іванковецько-Олешинського лісу. Учасники акції намагалися довести, що чисте довкілля починається з кожного, і важливо підтримувати чистоту протягом року, а зібране сміття доносити до сміттєвих баків.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *