Без категорії

“Слово” об’єднало шукачів… зашифрованої таємниці

Святкування Дня міста розпочалось ще 13 вересня ІУ міським літературним фестивалем “Слово єднає-2021”, який стартував на кількох локаціях у місті і добрався до сіл тергромади, де учасники літератори зустрічалися з з читачами у бібліотеках та навчальних закладах.
А заключним акордом стане літературне свято, яке пройде 25 вересня у свері ім. Шевченка. А ось першим заходом цьогорічного фестивалю став літературний квест “Зашифроване місто: знайди таємний код” у центральній публічній бібліотеці. Шукали таємний код вихованці гімназії №2.
На початку квесту учасникам дали спеціальну карту, у якій були вказані місця наступних локацій, але без назв. Їх потрібно було відшукати самостійно.
Всі локації, які довелося відвідати дітям, були розміщені в центральній частині міста. На кожному етапі на шукачів чекали завдання: вікторини, конкурси, ребуси, головоломки. У правильних відповідях — частинки-коди.
З атрибутами, зібраними на локаціях, старшокласники повернулися до бібліотеки. Тут їм вручили останній код та “розшифровку”, з допомогою якої діти розгадали всі коди та знайшли відгадку-таємницю квесту.
Тетяна Венгрова, завідувачка відділу ЦБС, розповіла: “По зашифрованій карті від локації до локації по центру міста пересувалися 12 учасників квесту протягом двох годин у пошуках коду. Перша локація — музейний комплекс історії та культури міста. Наступна зупинка відбулася в Народному домі “Просвіта”. Біля художньої школи дітей чекало наступне завдання: намалювати картину за пронумерованими крапками. Діти зразу вгадали, що на картині зображено скульптуру Миколи Мазура “Ангел Скорботи”. В музеї історії міста учасники квесту шукали і знайшли аж вісім зображень Богдана Хмельницького! Біля музичної школи розклали зображення композиторів у конверти з країнами, де вони народилися. Останню частинку коду діти отримали біля монотеатру “Кут”.
Повернувшись у бібліотеку, учасники квесту отримали ключ до шрифту і розгадали зашифрований код: “Слово єднає”.

Тетяна Русанівська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *