Без категорії

Марафон спортмайданчиків: тепер — ЗОШ №22

Напередодні Дня фізкультурника, 9 вересня, Хмельницький поповнився черговим сучасним спортивним майданчиком — цього разу на території ЗОШ №22 І-ІІІ ступенів ім. О.Ольжича. Вартість новобудови — 2 млн 187 тисяч гривень, а звели її всього за два місяці. Майданчик багатофункціональний: для занять баскетболом, волейболом, футболом, вільною боротьбою та іншими видами спорту. У день відкриття відбулася й перша товариська зустріч з футболу з командою 21-ої школи.
Кожен новий спортивний майданчик у нашому місті, споруджений на території школи чи в черговому дворі, має власну історію. Є вона й у майданчика 22-ої школи. На заасфальтованому плацу біля школи роками проходили уроки фізкультури, діти з прилеглих будинків ганяли тут м’яча, збиваючи коліна об асфальтову твердь.
Цей майданчик добре знає і міський голова Олександр Симчишин, який привітав школярів із цією подією і розповів, коли з сім’єю вісім років мешкав на вулиці Свободи і водив синів у 22-у школу, пам’ятає умови, в яких діти займались спортом. І коли у місті почали активно розбудовувати спортивну базу, запланували й спорудження сучасного майданчика біля 22-ої. До того, ж про це прохали і педагоги школи, і мешканці прилеглих будинків.
Про історію спорудження майданчика розповіла директор школи Лариса Пастух: “Звели спортивний майданчик розмірами 22х42 м за два місяці, він, по суті, з’явився на наших очах. У нашому закладі навчається 1 212 школярів, працює чотири вчителі фізкультури. Коли почали будувати, вчителі просили зробити покриття із штучною травою, бо в нас є гурток з футболу, і є перспективи розвивати саме цей вид спорту. Адже раніше діти займалися на асфальті, це дуже було небезпечно. А зараз на цьому покритті вони можуть робити все, що завгодно: і займатися футболом, і регбі, і бігати”.
…Розпочалося свято на майданчику урочистою ходою юних спортсменів: дзвін їхніх медалей за здобуті перемоги сріблясто відлунював навкруги, і всі учасники та гості дійства вітали їх щирими оваціями. І цей спортивний парад переконливе свідчення того, що спорт — це краса, сила і наша гордість. Семикласниця Вікторія Ходак 7 років займається тхеквондо, у своїй скарбниці має різні медалі, здобуті на чемпіонатах області. Новий майданчик, каже, також підходить для занять з тхеквондо: “Ми займалися тут, але тут не було умов, тільки асфальт і ворота прості. Тепер це місце й не впізнати”.
У школі є два спортзали, де займаються діти, але ж заняття на свіжому повітрі — це й уроки здоров’я. То ж 9 вересня стало святом для і для школи, багатьох мешканців мікрорайону. Як розповів заступник міського голови Михайло Кривак, нині на території шкіл вже більше 30 майданчиків, разом по місту — більше 40. Це майданчики з різним покриттям: як і з гумовим напиленням, так і з штучною травою. За його словами, наразі почалися ремонтні роботи з покриття нового футбольного поля в мікрорайоні Ракове біля школи №12, відкриття якого планують на 2022 рік.
“Відкрили черговий спортмайданчик. Тепер біля ЗОШ 22. Довгоочікуваний майданчик 42Х22 м, на місці, де раніше спортом займатися було неможливо. Вартість такого поля — 2 млн 100 тис. грн. У цьому році збудували вже п’ять, розпочали шостий (ЗОШ №12).
Загалом по місту збудували таких більше сорока. Наступного року плануємо встановити поля у тих школах, де їх немає і дозволяє місце, а далі підемо по другому колу: будемо додавати майданчики для інших видів спорту.
Традиційно вдень тут проходитимуть уроки фізкультури, а ввечері можна буде пограти місцевим мешканцям”, — зазначив на сторінці у Фейсбуці міський голова.

Тетяна Слободянюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *