Без категорії

Досвід у форматі влади

Завершилося вже традиційне стажування 12 молодих людей у міській раді. Тепер вони зсередини знатимуть всі процеси, які відбуваються за стінами офіційних установ.

Стажування молоді у підрозділах Хмельницької міської ради стартувало у червні 2019 року за ініціативи міського голови Олександра Симчишина. Таку можливість отримали молоді люди віком до 25 років, які мають вищу ступеневу освіту або продовжують навчання, чи тимчасово не працюють, або працюють на умовах неповного робочого часу.
Цього року з 56 претендентів таку можливість отримали дванадцятеро, які стажувалися в управліннях економіки, транспорту, соціального захисту населення, архівному відділі та інших структурних підрозділах виконкому.
Стажування тривало місяць, і нарешті підбиті підсумки роботи нинішніх стажерів. Як результат, всі отримали відповідні сертифікати.
Учасники попередніх стажувань, які успішно виконали програму, були працевлаштовані у виконавчих органах міської ради та комунальних установах. Решта поповнила кадровий резерв.
“Ми хочемо бачити в міській раді, в інших органах влади активну, дієву молодь, яка має лідерські задатки, любить своє місто, хоче будувати і творити його історію. Тому три роки тому започаткували стажування, насамперед, для студентської молоді, аби молодь бачила, як функціонує місцеве самоврядування, і після завершення навчання у виші прийшла до нас працювати. І впливати на рішення, ситуацію не тільки в форматі ідей, а й у форматі дій”, — зазначив міський голова.

Вікторія Катрич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *