Без категорії

Для них закон не писаний

Патрульні Хмельницького виявили водіїв, які п’яними гасали вулицями міста.

Штраф 17 000 гривень та позбавлення водійських прав на рік — таке покарання загрожує всім, хто сідає за кермо напідпитку. Та, очевидно, для водіїв, які їздять під градусом, ця норма не писана. Багато хто вважає, що перед поїздкою можна хильнути трохи алкоголю, головне — не напиватися “в устілку”. Інші думають, що можна все “порішати”. Втім ні одних, ні інших не лякає навіть статистика смертельних ДТП, скоєних п’яними водіями.
Нещодавно в Хмельницькому патрульні зупинили на Інститутській 36-річного чоловіка, який о першій ночі їхав на “опелі”, порушуючи правила дорожнього руху. На вимогу поліції водій зупинився. Під час спілкування патрульні помітили в нього ознаки алкогольного сп’яніння. Прилад “Драгер” зафіксував 2,26 проміле, що понад в 11 разів перевищує допустиму норму.
Майже о четвертій ранку, на вулиці Франка, поліцейські запильнували ще одного “веселого” водія, який зигзагами керував автомобілем “Toyota”. “22-річний чоловік пройшов огляд на стан сп’яніння за допомогою “Драгера”. Результат: 2,59 проміле, що майже в 13 разів перевищує допустиму норму”, — зазначили в УПП.
На обох порушників складено протоколи за частиною 1 статті 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП, які далі будуть направлені до суду.
А 42-річний водій автомобіля “Volkswagen”, якого патруль зупинив за порушення правил дорожнього руху, окрім того, що був, як чіп, п’яний, проходити перевірку на стан алкогольного сп’яніння відмовився.
Коли ж поліцейські почали складати протокол, чоловік вирішив “порішати” усі питання за гроші, розкидаючи 500-гривневі купюри в службовому автомобілі поліції. Патрульні одразу викликали на місце слідчо-оперативну групу.
Тож, замість одного протокола, на водія склали два. Відповідати йому доведеться і за кермування в нетверезому стані, і за спробу дати поліцейським хабар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *