Без категорії

Безпечний простір

У Хмельницькій громаді вже цього року запрацює притулок для жертв сімейного насильства.

Заклад стане безпечним місцем, де постраждалі від насильства жінки зможуть отримати необхідну психологічну, соціальну, правову підтримку для відновлення власних внутрішніх ресурсів та прийняття рішень щодо подальшого життя. Відкриють притулок в одному з сіл громади. Кошти на його організацію виділені в рамках державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству.
“Нашій громаді виділені кошти в розмірі 2,5 мільйона гривень для облаштування такого притулку і на придбання спецтранспорту для мобільної бригади екстреного втручання, яка виїжджатиме на виклики про скоєння домашнього насильства. Тендер на придбання автомобіля вже оголосили, а ремонтні роботи розпочнуться вже цього місяця”, — зазначив заступник міського голови Михайло Кривак.
За словами соціального менеджера міського територіального центру соціального обслуговування Дмитра Ковальчука, в притулку будуть створені усі умови, де жінки з дітьми зможуть жити впродовж трьох місяців. Це перехідний період, щоб убезпечити їх від безпосередньої загрози, відновлення психічного та фізичного здоров’я, пошуку нового житла, роботи тощо. Днями в міськраді правоохоронці провели для соціальних працівників терцентру тренінги. Йшлося про основні алгоритми реагування на випадки домашнього насильства, починаючи від виклику, особливостей комунікації із  кривдником, закінчуючи запровадженням плану безпеки для жертви. За словами поліцейських, епідемія коронавірусу зробила більш видимими чимало суспільних проблем, в тому числі і домашнє насильство в сім’ях. Воно стало масштабнішим і загрозливішим в цей період, хоча й не виникло в цей час і не є наслідком коронавірусу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *