Без категорії

Багато щастя не буває

Напередодні Дня Незалежності міський голова Олександр Симчишин вручив посвідчення “Мати-героїня” чотирьом хмельничанкам.
Народити і виховати п’ятеро дітей — це, справді, геройство. Втім, матері, які 20 серпня отримали почесне звання “Мати-героїня”, так не вважають. Кажуть, передусім, це величезне щастя, хоча й не приховують, що бути багатодітною матір’ю нелегко. “Отримати звання “Мати-героїня” було дуже хвилююче та приємно, та це більше формальність. Вважаю, що кожна мама є героїнею, особливо для своїх дітей. Адже подароване життя, недоспані ночі, постійні турботи та переживання про майбутнє дітей іншим словом, як подвиг, не назвеш”, — каже Людмила Маховська, яка разом з чоловіком виховала п’ятеро дітей. Найстаршому сину — 24.
П’ятеро дітей виховує й родина Шевчуків. Пані Людмила не приховує радість, а ось її доньки, які прийшли на урочисту подію разом із мамою, тушуються. “Звісно, бути багатодітною матір’ю приємно, але водночас це велика відповідальність. Мої діти для мене — це світло, яке додає сили і бажання жити й рухатися далі”, — каже жінка.
Посвідчення “Мати-героїня” міський голова вручив ще двом жінкам. Відтепер у Хмельницькому цей статус мають вже півтори сотні матерів.
“Бажаю здоров’я вам і вашим дітям. Зараз ми, як ніколи, розуміємо, як це важливо. Дякую вам, що виховуєте нове покоління українців!”, — звернувся до героїнь Олександр Симчишин.
Нагадаємо, почесне звання України “Мати-героїня” є найвищою державною відзнакою за материнство і присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку.

Євген Костюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *