Без категорії

Взаємовигідне партнерство

Міський голова Олександр Симчишин провів робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Узбекистан в Україні Алішером Курмановим

Метою зустрічі стало розширення взаємовигідних зовнішньоекономічних зв’язків між Хмельницькою тергромадою з узбецьким містом-побратимом Наманганом. Мова йшла не лише про розвиток торгівлі та колаборацію в сільському господарстві і промисловості, а й про співпрацю в сфері освіти та логістики. Великий акцент ставився, зокрема, на співпраці у сфері легкої промисловості, оскільки вона в Хмельницькому є однією з головних у стратегії розвитку міста до 2025 року і, головним чином, ґрунтується на використанні імпортної сировини. Наманган, у свою чергу, місто, яке є лідером текстильної промисловості Середньої Азії.
“Наманган — один з лідерів текстильної галузі, ми — одні з лідерів легкої промисловості. Наманган багато шиє, ми багато шиємо, і в тому ми однозначно бачимо співпрацю. Щодо логістики, ми так само проговорювали співпрацю, тому що Хмельницький одним з стратегічних напрямків розвитку має логістику. Ми будуємо логістичні центри. В нас зараз триває будівництво другого великого логістичного центру і буде починатися будівництво третього”, — зазначив Олександр Симчишин.
Алішер Курманов, в свою чергу, розповів про привабливість Хмельницького та України в цілому для республіки Узбекистан і зазначив, що останнім часом у формулі нових ринків співпраці України бракувало. Дипломат відвідав Хмельницький вперше, хоча в травні цього року мав зустріч з Олександром Симчишиним під час перебування хмельницької делегації в Узбекистані.
Наразі вже в серпні хмельницька бізнес-делегація планує поїздку до Намангану. Міський голова переконаний, що саме під час цього візиту будуть підписані перші угоди про співпрацю.
До слова, міська рада в 2018 році схвалила створення Хмельницького індустріального парку, який вже включений до Реєстру індустріальних парків. Він має стати сучасним розвиненим комплексом для залучення інвесторів у пріоритетні галузі міста. А з метою посилення міжнародного співробітництва міста та формування позитивного інвестиційного іміджу затверджена Програма міжнародного співробітництва та промоції міста Хмельницького на 2021-2025 роки.

Сергій Карван

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *