Без категорії

“Смотрящий” повернувся на лаву підсудних

Понад 10 років тому мешканця Деражні суд позбавив волі за умисне вбивство. Під час конвоювання засуджений чинив опір, а в Дрогобицькій виправній колонії, де відбував покарання, ігнорував встановлені правила поведінки, вів себе зухвало з винятковим цинізмом. Цим здобув авторитет серед засуджених. “Там він перебував у статусі “смотрящого” за колонією. А вже після звільнення, заручившись підтримкою злочинного середовища Хмельниччини, отримав статус “смотрящого” за Деражнянським районом”, — зауважив начальник відділу обласної прокуратури Михайло Войтюк.
До повноважень “куратора” району, якими його наділив місцевий криміналітет, новоспечений “смотрящий” ставився “відповідально”: визначав коло “завдань” для колишніх засуджених, координував їхню роботу, поширював злочинний вплив на відведеній йому території та спеціалізувався на реалізації фальшивої валюти. Не останнім було в діяльності “смотрящого” й вимагання грошей у місцевих підприємців. Задля цього він взяв у спільники двох місцевих жителів з кримінальним минулим.
В лютому місяці цього року “смотрящого” затримали, коли він безпідставно вимагав у мешканця Деражні 35 тисяч гривень. Досудове розслідування завершилось, і поліція спрямувала обвинувальний акт за фактом умисного встановлення та поширення в суспільстві злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-1 Кримінального кодексу України), вимагання, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України), придбання та зберігання з метою збуту підроблених банкнот національної валюти України (ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України) до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *