Без категорії

Депутат напав на поліцію

У соцмережу потрапило відео, на якому депутат-бютівець Старокостянтинівської міськради Андрій Поліщук влаштував розбирання з поліцією

Скоріш за все, депутат приїхав “рятувати” свого друга, який припаркував автомобіль на пішохідному переході, і поліція цілком правомірно на це відреагувала. Втім Поліщук, очевидно, переплутав депутатські повноваження з манерами гопника. Він, маючи дебелу статуру, силоміць витягнув поліцейського зі службового автомобіля, в салоні якого патрульні складали адмінпротокол на правопорушника і, застосувавши фізичну силу, намагався витягнути з авто ще одного поліцейського. Коли це не вдалося, депутат почав розхитувати поліцейський автомобіль, заламувати руки патрульному і виламувати двері автомобіля, коли той рушив з місця. Все це дійство відбувалося о 21-й годині в центрі міста, а відтак відзняти на свій мобільний телефон депутата, який “відстоює” права правопорушника і чинить супротив поліції, міг кожен, хто на той час знаходився поруч. Так і сталося. Відзняте відео інциденту між депутатом Старокостянтинівської міськради та поліцейськими виклав у соцмережі керівник ГО “Старокостянтинів небайдужий” Сергій Худий, зробивши відповідний допис.
В ГУ Нацполіції підтвердили, що 24 липня така подія мала місце. Хмельницьким райуправлінням поліції відкрито кримінальне провадження за фактом опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків, згідно з ч.2 ст. 342 Кримінального кодексу України. З’ясовуються усі обставини події.
Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк від 3 до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 4 років, або позбавлення волі на строк до 2 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *