Без категорії

Лікар-нарколог штампував фальшиві рецепти

Хмельницький міськрайонний суд визнав винним колишнього лікаря-нарколога Хмельницького обласного наркологічного диспансеру, який продавав наркозалежним рецепти, виписані на фальшивих бланках.

Судом встановлено, що лікар водночас був завідувачем організаційно-методичного кабінету і головою спеціалізованої ЛКК обласного наркологічного диспансеру. Користуючись службовим становищем, він взяв у приймальній директора кутовий штамп, гербову печатку та печатки для рецептів та заніс їх додому. Згодом звільнившись, став підприємцем і почав використовувати в роботі поцуплені штампи та печатки медзакладу. Рецепти для придбання сильнодіючих лікарських препаратів продавав наркозалежним.
Більше того, лікар продовжував штампувати рецепти, знаючи, що, за рішенням облради, Хмельницький обласний наркологічний диспансер у 2029 році був ліквідований.
Ухвалюючи рішення, суд затвердив укладену угоду між прокурором і обвинученим, врахував щире каяття лікаря та активне сприяння розкриттю злочинів. Відтак, згідно з угодою, суд призначив остаточне покарання – штраф у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3 400 гривень. Також стягнув з нього 2745,92 гривні процесуальних витрат на залучення експерта.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *