Без категорії

Берег річки, смачна їжа та безліч розваг

У рекреаційному центрі «Берег надії», що знаходиться у селі Головчинці Хмельницького району, триває черговий заїзд, який розпочався 7 липня. Впродовж двох тижнів тут відпочиватиме 45 дітей учасників російсько-української війни.

«Наразі у центрі перебувають 45 дітей учасників російсько-української війни, серед яких є двоє дівчаток з порідненого міста Старобільська Луганської області, батьки яких також є учасниками війни, решта відпочивальників – хмельничани. Планується ще один заїзд дітей учасників АТО/ООС. Він триватиме з 22 липня до 2 серпня. Очікуємо стільки ж дітей, як нині. На третю зміну, що розпочнеться 16 серпня і триватиме до 31 серпня, на відпочинок приїдуть близько півсотні дітей з інвалідністю, разом із батьками, – розповів директор рекреаційного центру «Берег надії» Андрій Гулько. – Усі вони отримали путівки за рахунок коштів з бюджету Хмельницької міської територіальної громади».
Впродовж зміни діти наших захисників матимуть можливість відновити сили, змістовно провести час серед мальовничої природи подільського краю, знайти нових друзів. Дітям тут нудьгувати не доводиться, відпочинок проходить весело й активно. Його організовують працівники центру спільно з викладачами та працівниками табору «Чайка», який розташований на спільній з «Берегом надії» території. Школярам влаштовують різноманітні конкурси, спортивні змагання, концерти, спільні масові гуляння та вечірні дискотеки на свіжому лісовому повітрі. У програмі також відвідування місцевого зоопарку, історичних місць подільського краю.
«Масу позитивних емоцій дарують дітям прогулянки річкою Південний Буг на каяках та сапбордах, закуплених цього року для центру «Берег надії» разом із засобами індивідуального захисту на загальну суму 149 тис. грн у рамках проєкту Бюджету участі, – додав Андрій Гулько. – Також реалізовано проєкт «Барвистий Хмельницький», який виграно за участі ГО «Світ без бар’єрів» на суму 116 тис. грн. За ці кошти придбано акустичну апаратуру, лазершоу, відеокамеру та проєктор. Відтепер дискотеки для відпочивальників на території закладу проводимо на сучасному рівні».

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *