Без категорії

Ремонт — поточний, асфальт — суцільний

Міські дороги без ям та тріщин — це мрія кожного водія як приватного, так і громадського транспорту. У Хмельницькому стартував сезон-2021 ремонту доріг суцільним методом. Саме за такою технологією в останні роки, починаючи з з 2017-ого, працюють хмельницькі шляховики. У чому переваги “суцільних” технологій у поточних ремонтах дорожнього покриття? Насамперед, це — особливе влаштування покриття з асфальтобетонної суміші асфальтоукладальником, і саме такий ремонт дозволяє відновлювати суцільність, міцність, рівність, зчіпні якості і водонепроникність покриттів. Крім того, він забезпечує нормативний термін служби ділянок.
Тож і цього року на проблемних частинах вулиць будуть знімати верхній шар асфальту і вкладати якісний, новий.
“Перший цьогорічний об’єкт — це ремонт частин вулиці Пілотської. Вже облаштували вирівнюючий шар,— написав у Фейсбуці Олександр Симчишин. — Загалом цього року плануємо відремонтувати 3 ділянки: вул. Панаса Мирного (від будинку № 5 у напрямку до вул. Залізняка), площа ремонту 14 366 кв.м, протяжність ділянки ремонту 790 м; вул. Пілотська (від буд. № 78 до вул. Чорновола), площа ремонту — 7960 кв.м, протяжність ділянки ремонту 570 м; вул. Кам’янецька (від будинку № 100 до будинку № 127/1 (включно перехрестя з вул. Купріна), площа ремонту — 4927 кв.м, протяжність ділянки 335 м.
Ремонт, окрім двошарового асфальтного покриття, передбачає заміну бордюрів, оновлення частини тротуарів, заміну плит перекриття мереж і колодязів, заміну люків, зливоприймальних решіток, розмітку і т. д. Загальна вартість — 27,3 млн грн.
На Пілотській вже відфрезували верхній шар асфальтобетонного покриття, виконали регенерацію конструктивних шарів основи, для влаштування вирівнювального шару на проїжджій частині використали понад 600 тонн асфальтобетонної суміші. Роботи продовжуються.
Паралельно триває капітальний ремонт на низці об’єктів,” — зазначив міський голова.

Вікторія Катрич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *