Без категорії

Не бюджетом єдиним

Окрім коштів платників податків, Хмельницький активно залучає до розвитку міста інші джерела фінансування.

За 5 років у розвиток міста вкладено понад 250 млн гривень грантових коштів. Це безоплатна допомога у грошовій формі, що надавалась як вітчизняними, так і міжнародними фондами на конкурсній основі для реалізації заявленого проєкту в тій чи іншій сфері діяльності.
За словами міського голови Олександра Симчишина, найбільше міських проєктів (8) профінансовано Українським культурним фондом. Це креативні та цікаві культурно-освітні ініціативи (фестивалі Translatorium, ArtMajorSow, HlushenkovFolkFest, Let›s Jazz тощо). Окрім цього, місто перемагало в конкурсах і, відповідно, отимувало гранти і на іміджеві проєкти.
«Три великих проєкти з термомодернізації 9 навчальних закладів і реконструкції трьох каналізаційно-насосних станцій профінансувала корпорація NEFCO. Найбільший грант отримали від ЄС на реконструкцію нашого сміттєзвалища. Гранти отримували на медичне обладнання, підтримку місцевого бізнесу, на економічні програми, підтримку комунальних підприємств і т. д.», – написав на своїй сторінці у Фейсбуку міський голова.
Тож діяльність, що не отримує достатнього бюджетного фінансування, може бути підтримана і коштом грантів. Іншими словами, грантове фінансування може допомогти розв’язати чимало важливих питань територій, навчальних, медичних та спортивно-оздоровчих закладів, на які, зазвичай, не вистачає коштів у місцевих бюджетах. З огляду на це, одним із напрямів роботи Хмельницької міськради, як органу місцевого самоврядування, а також комунальних підприємств міста, є пошук позабюджетних джерел фінансування.
«У цьому році претендуємо ще на кілька грантів в різних сферах, попередньо — це ще понад 40 млн грн», – повідомив О. Симчишин.

Сергій Білий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *