Без категорії

Муніципальний чат- бот: ефективно, зручно, дружелюбно

Хмельницька міська влада для зручної комунікації з громадою запустила одразу два нові сервіси – електронний контакт-центр і чат-бот у вайбері.

Ще кілька десятків років тому нікому й в голову не приходило, що роботи увійдуть в наше повсякдення і зроблять його комфортнішим і зручнішим. За тотальної комп’ютерізації це стало можливим. Відтак штучний інтелект почав частково замінювати працю людей, практично зводячи до нуля таке явище, як людський фактор — робот нічого не забуває, чітко виконує завдання і здатний працювати 24/7. Мова про чат-боти, які поступово, але впевнено входять в наше життя, витісняючи інші комунікативні процеси та навички. На сьогодні вже дуже багато сервісів, які використовують систему чат-ботів. За допомогою спеціальної комп’ютерної програми, розробленої на основі технологій машинного навчання та нейромереж, робот, він же чат-бот, спілкується з нами нарівні і дає конкретні відповіді на конкретні наші запитання.
Відтепер і мешканці Хмельницької тергромади зможуть вирішувати всі питання, які стосуються життєдіяльності міста з допомогою двох нових розумних та корисних сервісів — електронного контакт-центру та чат-бота у вайбері. Першого липня їх презентували міський голова Олександр Симчишин та заступник міського голови Микола Ваврищук.
Чат-бот інформуватиме мешканців про планові та аварійні відключення міських комунікацій (вода, світло, газ, опалення тощо) за вказаною адресою, повідомляти причини відключень та строки поновлення. Також через чат-бот можна подати заявку щодо відсутності води чи світла в оселі, або про аварійну ситуацію на вулиці (відкритий люк, обірваний кабель тощо). Окрім цього, мешканці зможуть відправляти на чат-бот й фото, на якому зафіксована та чи інша проблема з геолокацією та прив’язкою до адреси.
Щоб підключитися до чат-бота, необхідно зі свого смартфону, на якому має бути встановлено Viber, перейти за посиланням viber://pa?chatURI=hmelnickkkc і далі виконувати вказівки бота. Все дуже просто та швидко.
Окрім цього, влада впровадила ще й інформаційну систему «Контакт-центр», яка прийматиме і оброблятиме інформацію від громадян, що надходить через чат-бот та визначатиме найбільш актуальні проблеми у місті.
«Ми залишаємо можливість спілкування і подання скарг та заяв через телефони і сайт. Але тепер будь-яке звернення, яке надійде через систему, зводитиметься в єдиний контакт-центр і не залишиться непоміченим, як це було раніше. І я, в тому числі, буду бачити, як це звернення розглядається. Тобто, якість реагування на звернення мешканців буде під контролем», — сказав міський голова Олександр Симчишин.
Рішення про запровадження нових та корисних сервісів ухвалили депутати під час чергової п’ятої сесії міської ради. Головна мета — підвищення ефективності приймання, обробки та виконання звернень громадян, скорочення часу на підготовку звітної та аналітичної інформації щодо роботи зі зверненнями.А ще — налагодження зворотного зв’язку та якісної взаємодії мешканців громади та влади для більш зручного отримання довідкової інформації за різними категоріями.
«Чим це корисно мешканцю? Оперативно, просто, без посередництва чиновника чи оператора. Чим це корисно нам? Розвантажуємо операторів аварійної служби 1580, бачимо всі звернення, можемо їх контролювати. За наслідками буду вживати дисциплінарні заходи! Пробуйте, а ми працюємо далі…», — зазначив міський голова.
До речі, до системи підключили й не підпорядковані міській раді структури.
«Це — міськрайонний РЕМ, “Хмельницькгаз” і управління патрульної поліціі, оскільки ми теж отримаємо скарги, пов’язані з їхньою роботою», — зауважив Олександр Симчишин.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *