Без категорії

Треті серед українських шпажистів

Нещодавно в Києві відбувся чемпіонат України з фехтування на шпагах. Участь у ньому взяли шпажисти до 23 років. Серед них і команда з Хельницького в складі Андрія Гуменюка, Володимира Кургана, Данила Мазура та Віктора Мельника. Наші стали третіми на цих всеукраїнських змаганнях.

Вік наших шпажистів, порівняно з рештою учасників – молодий, усім по 16 років, лише Володимир Курган – сімнадцятилітній. Попри це, вони вибороли медалі в шпажистів, старших на шість років. Вирішальний поєдинок відбули з командою Закарпаття. Ці змагання закінчилися з рахунком 41:40 на користь хмельничан. А до цього обійшли львів’ян. За вихід у фінал (двійку) боролися з харків’янами, на жаль, цього разу суперники виявилися сильнішими. Харківʼяни й стали переможцями цьогорічного чемпіонату,  друге місце посіла друга харків’ська команда. Усього в змаганнях фехтували на шпагах 22 команди з різних українських міст.

“Тренувалися в звичайному режимі. Чемпіонату України передувало чимало інших змагань. Наприклад, Данило Мазур посів перше місце в загальному національному рейтингу, їздив на чемпіонат світу в Каїр, де зайняв 21 місце. Решта учасників тренувалися в Хмельницькому. У вересні розпочинається новий фехтувальний сезон, який закінчується в квітні чемпіонатом світу. Робитимемо все можливе, щоб наша команда змагалася на високому рівні. Влітку плануємо навчально-тренувальні збори в Карпатах. Загалом там буде 37 спортсменів з України та іноземні фахівці, які їх навчатимуть”, – розповідає тренер хмельницької фехтувальної команди Юрій Мазур.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *