Без категорії

Здаємо будівельні відходи цивілізовано

До муніципального Центру управління відходами, який працює з минулого року неподалік сміттєзвалища, можна здавати на переробку та утилізацію не лише меблі, стару побутову техніку, вживаний одяг, папір, пластик, скло, а й будівельне сміття ( упаковка, деревина, ізоляція, штукатурка, цегла, бетон,світильники). Про це повідомили в групі “Розумне довкілля. Хмельницький”. Така послуга в сезон ремонтів помешкань є досить актуальною. Адже зазвичай лантухи з будівельними відходами місяцями підпирають будинки, створюючи незручності мешканцям, а люди просто не знають, де їх подіти. Відтак часто такі завали битої цегли та кахеля можна побачити у лісосмугах та на стихійних смітниках. Тепер можна здати такі відходи безкоштовно. Центр працює за адресою пр. Миру, 7, щодня, окрім понеділка та неділі, з 8.00 до 19.00.
Екобус, який працює за графіком в усіх мікрорайонах міста та курсує селами, що входять до Хмельницької тергромади, приймає від населення лише малогабаритні небезпечні відходи, а відтак відходи після ремонтів не прийматиме.
До речі, за три роки роботи екобусу, окрім інших відходів, які довго розкладаються, хмельничани здали на утилізацію понад 9 тонн, або 9000 кг відпрацьованих батарейок. Завдяки цьому отруйні відходи не потрапили на полігон. Це один з етапів реалізації концепції «Розумне довкілля», яку місто впроваджує з 2017 року. 

Віталій Катрич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *