Без категорії

Відзнаки захисникам прав людини

З нагоди 25-ої річниці Конституції України в міській раді відзначили почесними грамотами та подарунками 40 хмельничан, зокрема, військових і силовиків, які сумлінно працюють у галузі охорони державності і законів України та захисту прав людини. Напередодні свята відзнаки вручив секретар міської ради Віталій Діденко.

Серед відзначених, зокрема, – старша лейтенантка поліції, інспекторка відділу моніторингу та аналітичного забезпечення управління Мар’яна Мисик, яка одягла форму правохоронниці 5 років тому. У минулому – стюардеса та працівниця пресслужби ОДА.«У мене специфічна робота – розглядати скарги громадян і виявляти, наскільки працівники поліції дотримувались закону в тій чи іншій ситуації, – розповідає Мар’яна. – Ця відзнака для мене – мотивація активно і добросовісно працювати далі, захищати права людей».
Сергій Шеремета працює психологом у Хмельницькому міськрайонному відділі філії ДУ «Центр пробації», відзнаку міської ради отримав вперше. Він розповів, що займається з особами, які отримали покарання, не пов’язані з позбавленням волі. У центрі пробації з ними працюють, аби вони соціалізувалися і не повторили помилок минулого. «Мені подобається працювати з різними категоріями людей, – каже Сергій. – Вони різні, і різні їхні життєві ситуації, і важливо допомагати цим людям змінювати ці ситуації на краще».
«Сьогодні ми відзначили тих наших співгромадян, які сумлінно і доброчесно виконують свої професійні обов*язки, щодня доводять свою причетність до розбудови нашої держави, її суверенітету і захисту прав наших громадян та правопорядку», – зазначив секретар міської ради Віталій Діденко.
Він також привітав усіх хмельничан із визначним та важливим для держави та кожного українця святом – Днем Конституції від імені міського голови Олександра Симчишина та депутатського корпусу. « Основний закон нашої держави був написаний кров’ю та звитягою цілих поколінь. Основне завдання Конституції – захищати суверенітет, цілісність України та людину в державі. Ми маємо пишатися, що перша конституція в світі – конституція Пилипа Орлика – була українською конституцією і прийнята раніше, ніж відповідний документ США, і це є ще одним доказом того, що Україна, як держава, з’явилась не в 1991 році, а набагато раніше. Бажаю усім вам натхнення та успіхів на сторожі законності, у захисті людських прав. Нехай свято Конституції, свято державності надихає усіх нас на розбудову Української держави», – зазначив Віталій Діденко.

Тетяна Слободянюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *