Без категорії

Хмельницький приймав делегацію з Литви

У міській раді відбулася зустріч з посадовцями дипломатичного відомства Литви на чолі із Надзвичайним та Повноважним Послом
Литовської Республіки в Україні
Вальдемарасом Сарапінасом.

Дружні стосунки з Литвою, зокрема, з містом-побратимом Шауляєм, Хмельницький підтримує з 2001 року. Торік, вдруге за останні п’ять років, місто-побратим приймало хмельницьку делегацію. Відвідували наше місто й литовці, але в теперішньому складі литовська делегація прибула до Хмельницького вперше. Окрім Надзвичайного та Повноважного Посла, був присутній комерційний аташе Литовської Республіки в Україні Сєргєюс Тіхоміровас, аташе з питань культури Литовської Республіки в Україні Інна Кнюрєнє та генеральний директор компанії “Айті Про” Редас Лаукіс. Сторони обговорили питання співпраці в сферах економіки, освіти та культури. Перед початком зустрічі заступник міського голови Роман Примуш, презентуючи наше місто, зазначив, що Хмельницький активно працює з Радою Європи, а відтак міжнародна співпраця є одним із пріоритетних напрямів розвитку. Водночас заступник міського голови наголосив, що Хмельницький надзвичайно зацікавлений у співпраці з Литвою, зокрема, в залученні литовських компаній у розвиток індустріального парку. Також українську сторону цікавить співпраця із литовськими підприємствами в сферах легкої, харчової промисловості та машинобудування.
В свою чергу Вальдемарас Сарапінас зазначив, що підприємці Литовської Республіки також відкриті до співпраці. А відтак гості виявили інтерес до інвестиційного паспорта міста, аби ознайомитися з майданчиками для ведення бізнесу в Хмельницькому.
Окремо говорили про співпрацю в галузі освіти, а саме про розробки компанії “Айті Про” та їх використання в навчальному процесі. Аби співпрацю у визначених сферах прискорити, сторони розглянули можливість відкриття в Хмельницькому почесного консульства Литви.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *