Без категорії

Додатковий фінансовий ресурс

На Конгресі місцевих влад, який нещодавно відбувся в Хмельницькому під головуванням президента України, Олександру Симчишину під час переговорів вдалося вирішити питання додаткового фінансування Палацу спорту. Тож найбільший об’єкт, який за часи незалежності зводиться на Хмельниччині, отримав додатковий фінансовий ресурс. На продовження будівництва з державного бюджету виділено ще 25 мільйонів гривень.
“Нагадаю про те, що в травні, після успішного захисту нашого проєкту на засіданні міжвідомчої комісії, Палац вже отримав рішення щодо фінансування в розмірі 70 мільйонів гривень”, — розповів на своїй сторінці у Фейсбуку заступник міського голови Микола Ваврищук.
Загалом будівництво Палацу спорту вже профінансовано на 137,9 млн грн, з яких 56,9 млн грн виділено з міського бюджету та 82 млн грн — з державного. Торік держава, згідно з угодою співфінансування, не спрямувала на Палац спорту жодної копійки. Хоча міжвідомча комісія й погодила виділити на об’єкт 60 мільйонів гривень. Тож упродовж 2020 року будівництво велося винятково за кошти міського бюджету. Власним коштом місто продовжувало роботи на об’єкті й з початку цього року, спрямувавши з бюджету 17 мільйонів гривень. Загалом будівництво вже профінансовано в сумі 137,9 млн грн, з яких 56,9 млн грн виділено з міського бюджету та 82 млн грн — з державного.
В травні Палац спорту потрапив до переліку об’єктів спортивної інфраструктури, яким, за рішенням міжвідомчої комісії, має надатись державна субвенція на продовження будівництва. А вже 2 червня уряд виділив 70 мільйонів гривень.
“70 мільйонів гривень отримали з державного бюджету на Палац спорту, включили їх у дохідну і видаткову частини бюджету і ще в червні зможемо оплатити перший транш підряднику”, — прокоментував тоді новину міський голова Олександр Симчишин. Ну а тепер маємо ще плюс 25 мільйонів.

Євген Костюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *