Без категорії

Тривають виїзні наради на агропідприємствах Хмельницької громади

У рамках проведення виїзних нарад щодо розгляду поточного стану та прогнозів роботи агропідприємств територіальної громади заступник міського голови Роман Примуш разом з працівниками управління економіки міської ради відвідали ФГ “Маїсс” села Копистин.
Основним видом діяльності ФГ “Маїсс” є вирощування зернових і технічних культур. Крім того, у господарстві діє високотехнологічна молочно-товарна ферма. Голова фермерського господарства Олег Федорук поділився здобутками та ознайомив представників міської влади з перспективами розвитку галузі у 2021 році.
В господарстві оновлють матеріально-технічні ресурси та покращують умови утримання великої рогатої худоби, нарощують виробництво. Станом на сьогодні в господарстві утримується 2875 голів ВРХ, в т. ч. 850 голів корів. З початку року вироблено 5648 тонн молока (137% до минулого року).
Загальна площа сільськогосподарських угідь на території Хмельницької міської територіальної громади — 3,3 тис. га. Під урожай 2021 року вже засіяно 900 га озимої пшениці, кукурудзи на зерно — 1000 га, 875 га соняшнику.
Для забезпечення тварин грубими і соковитими кормами на підприємстві є 421 га кормових угідь та посіяно 150 га кукурудзи на силос.
Підприємство активно розвиває соціальну інфраструктуру населених пунктів Копистинського та Богдановецького старостинських округів.
Довідково:
Сільськогосподарські підприємства Хмельницької міської територіальної громади завершили комплекс весняно-польових робіт.
Під урожай 2021 року засіяно 15,9 тис. га. угідь, з них озимі зернові займають 3,2 тис. га.
Крім того, засіяно 1,9 тис. га озимого ріпаку, ярих зернових та зернобобових — 7,5 тис. га, цукрових буряків —233 га, соняшнику —2,7 тис. га, кукурудзи на зерно —6,8 тис. га, сої —167, кукурудзи на силос— 150 га.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *