Зона беззаконня

Сотні каністр з-під отрутохімікатів просто неба

Поблизу села Держанівка люди виявили небезпечні відходи, від яких поширювався запах хімічних речовин. Цей факт підтвердили в Державній екологічній інспекції в Хмельницькій області.

Зокрема, спеціалісти встановили, що на землях комунальної власності Дунаєвецької міської територіальної громади, за межами села Держанівка, 20 травня 2021 року виявлені небезпечні відходи (тара від хімічних засобів захисту рослин). Площа засмічення становить 104 м2, загальний об’єм відходів близько 63 м3. Хто скоїв таке зло, ще невідомо. Аби встановити причетних та притягнути їх до відповідальності, матеріали за даним фактом скеровані інспекцією до ГУНП в Хмельницькій області.
Нагадаємо, у 2015 році поблизу летовища, на території Розсошанської об’єднаної територіальної громади, знайшгли закопані в землю бочки з невідомою хімічною речовиною. За словами екологів, це небезпечне захоронення лежало в землі ще з 90-х років, але й досі винні за екологічний злочин не покарані, хоча два з половиною роки тому було відкрите кримінальне провадження. Втім, відомо, що діжки, скоріш за все, належали агрофірмі “Проскурів”, і їх там не менше 200.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *