Офіційно

Ранкова молитва за героїв

21 травня, напередодні всеукраїнського Дня
Героїв, у Хмельницькому відбувся спільний
міжконфесійний молитовний сніданок. Цю урочисту акцію хмельничани розпочали першими в Україні.

Участь у пам’ятному заході, що відбувся за ініціативи Ради капеланів Хмельницького гарнізону і підтримки міського голови Олександра Симчишина, взяли командири військових частин та установ гарнізону, військовослужбовці, ветерани російсько-української війни, волонтери, священнослужителі різних конфесій, голови Хмельницької ОДА та обласної ради.
Розпочався сніданок зі спільної молитви “Отче наш” та вшанування хвилиною мовчання пам’яті полеглих героїв, які віддали свої життя за волю України на Майдані та у війні з російським агресором, яка триває восьмий рік.
Міський голова наголосив, що молитовний сніданок до Дня Героїв відбувається у Хмельницькому, та й в Україні, загалом, уперше.
“Аналогічний молитовний сніданок ми традиційно проводили п’ять попередніх років до Дня Незалежності України. Вшосте проведемо його напередодні 30-ї річниці. Цього року ми вперше проводимо цей захід напередодніДня Героїв, і він так само стане щорічним. Наша мета — популяризація людини у військовій формі, героїзму славних захисників-оборонців. Це важливий майданчик спілкування, спільної пам’яті про загиблих і подяка усім, хто нині боронить Україну, бореться за неї в тилу, і певна додаткова мотивація отримання Божого благословення через молитву, заради протистояння ворогу і здобуття такої бажаної перемоги в цій війні”, — сказав Олександр Симчишин.
Голова ради капеланів Хмельницького гарнізону, військовий капелан ракетної бригади “Свята Варвара”, архімандрит Даниїл Тарнавський водночас висловив щиру вдячність за сприяння і підтримку в проведенні молитовного сніданку міській владі і громадським організаціям.

Катерина Руса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *