Актуально

Повернувся через півтора століття

У мікрорайоні Ружична створили мобільний бібліотечний пункт бібліотеки-філії №7 ЦБС. Символічно, що мобільну книгозбірню відкрили в тому ж приміщенні, в якому ще у другій половині ХІХ ст. на базі земської школи було сформовано невеличку бібліотеку.
Книжковий пункт обслуговуватиме читачів мікрорайону двічі на тиждень: у вівторок та у четвер. Літературу замовлятимуть з фонду бібліотеки-філії №7, який має понад 38 тисяч видань для дітей та дорослих.
Ідея створення книгозбірні у цьому мікрорайоні належить його мешканцю Едуарду Нікітіну. Ружична досить велика, тут проживає понад три тисячі людей, є школа та садочок, а бібліотеки не було вже понад 20 років. До найближчої ж книгозбірні (а це якраз і є філія №7, що по вулиці Інститутській, 8) доїхати складно, особливо людям пенсійного віку.
Мешканці мікрорайону звернулися до міського голови у 2020 році, надіславши відповідне електронне звернення. Ініціативу жителів Ружичної підтримали і депутати міської ради. 21 квітня цього року сесія міської ради затвердила статут ЦБС територіальної громади, в якому мобільний пункт бібліотеки-філії №7 увійшов до переліку книгозбірень громади.
Відкриття мобільного пункту для обслуговування мешканців мікрорайону Ружична відбулось у рамках реалізації Програми розвитку Хмельницької міської територіальної громади у сфері культури на 2021-2025 роки “Нова лінія культурних змін”.
На святкову подію запросили школярів місцевої загальноосвітньої школи №19. Для них влаштували вікторини, запропонували загадки, організували ігри. Також дітвора отримала книжкові та солодкі подарунки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *