Акцент

60 питань порядку денного

Відбулося чергове засідання
виконавчого комітету Хмельницької міської ради

Члени виконавчого комітету підтримали проект рішення щодо залучення кредиту НЕФКО на термомодернізацію шести закладів освіти. Це — утеплення даху, фасаду, підвалу, облаштування індивідуальних теплових пунктів, повний капітальний ремонт та модернізація мереж теплопостачання.
“Сьогодні початок процедури запозичення та отримання гранту від міжнародної корпорації НЕФКО, з якою ми активно співпрацюємо щодо термомодернізації 5 дитячих садочків та однієї школи. Ці заклади будуть мати повну термомодернізацію. Проєкт дуже цікавий та, насправді, є дуже вигідним, тому що, окрім кредиту місцевого співфінансування на доволі вигідних умовах, ми отримуємо 700 тисяч євро гранту. Це сума, якою ми повністю перекриваємо відсотки, плюс суттєво заощаджуємо на споживанні енергоносіїв. Це вже третій проєкт, який ми будемо реалізовувати з НЕФКО”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
Також члени виконкому прийняли рішення про затвердження регламенту, який у майбутньому допоможе Контакт-центру приймати звернення від громадян. Цих правил повинні дотримуватися усі комунальні підприємства.
“Наприклад, якщо є скарга, що немає гарячої води, є регламент виконання — чотири години для комунального підприємства. Тобто, є аварійні питання, для яких один регламент досить швидкий для виконання. А для неаварійних питань регламент ширший, на виправлення неполадок може піти кілька днів”, — пояснює заступник міського голови Микола Ваврищук.
У Хмельницькому оберуть компанію, яка встановлюватиме паркомати та термінали. Перші з’являться на Львівському шосе та проспекті Миру.
“Їх впровадження передбачаємо зробити максимально зручним для власників транспортних засобів. Це має бути автоматизована система, яка передбачає декілька варіантів розрахунку: мобільний додаток та додаток із соціальним обладнанням”, — додає виконуючий обов’язки начальника управління транспорту та зв’язку Сергій Шепурев.
Члени виконавчого комітету затвердили й перелік мікропроєктів громадських ініціатив, які фінансуватимуться коштом бюджету громади. Із поданих 36 проєктів обрали дев’ять переможців. Сума передбачена на реалізацію ідей — один мільйон 140 тисяч гривень.
“Вимога така, щоб вони були реалізовані цьогоріч. Більш того, кожен з учасників повинен надати своє співфінансування, мінімум 15%. У нас є деякі проєкти, які надають співфінансування і 30%. На наступний рік ставитимемо питання про збільшення суми фінансування громадських ініціатив”, — каже заступник міського голови Роман Примуш.
Загалом під час засідання виконкому розглянули 60 питань.
“Традиційні питання пов’язані з міською службою в справах дітей, управлінням транспорту, з орендою комунального майна, з іншими формами користування комунальним майном, із проведенням аукціонів. Фактично сьогодні майже 50 приміщень комунальної власності було передано за результатами аукціонів, де внаслідок торгів суттєво поповнився міський бюджет”, — зазначив міський голова.
Одностайно члени виконкому проголосували за надання нужденним матеріальної допомоги на лікування, на допомогу дітям та учасникам російсько-української війни.
Частина питань буде винесена на чергову сесію міської ради.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *