Акцент

Відділення гемодіалізу стане більшим

Міська влада планує удвічі збільшити відділення амбулаторного гемодіалізу: буде відкрито ще одну залу.
Нині у відділенні працює десять апаратів штучної нирки. Там проходять процедуру гемодіалізу 58 хмельничан. На жаль, кількість хворих з нирковою недостатністю зростає, тому потреба у розширенні дуже актуальна. У майбутній діалізній залі уже розпочато реконструкцію.
Варто зазначити, що відділення гемодіалізу відкрилося в місті два роки тому. А до того моменту хворим хмельничанам доводилося проходити процедуру гемодіалізу в обласній лікарні, як правило, в останню зміну. Тому відкриття міського відділення значно полегшило їм процес лікування.
“Це повністю нові, сучасні умови і якісна медична послуга для людей, які її потребують. Коли ми відкривалися, було визначено потребу на 60 точок, бо на той момент у нас було фактично 55 пацієнтів, які потребували гемодіалізу. Але, на жаль, їхня кількість збільшується. Плюс ми вже обслуговуємо і мешканців сіл тергромади”.
Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Борис Ткач, розширення відділення дасть змогу проходити процедуру не лише хмельничанам, а й тим хворим, які приїжджають до нашого міста на відпочинок чи на роботу, до прикладу. Адже хворі практично прикуті до свого місця проживання, де проходять процедури гемодіалізу, вони нікуди й ніколи не можуть поїхати. Тому надзвичайно важливо, що розширюються можливості для необхідної процедури у межах України. Це значно підвищує якість життя хворих.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *