В центрі уваги

Алея випускників

На території НВК №4 цьогорічні випускники висадили понад 30 декоративних квітучих кущів форзиції, дейції, спіреї та вейгели. І цим не лише прикрасили шкільну територію, а й показали учням молодших класів гарний приклад формування екологічної свідомості.Ідею закласти алею запропонували самі одинадцятикласники. Її охоче підтримали батьки, які й закупили саджанці.
“Обирали такі декоративні рослини, які милуватимуть око практично цілорічно, — розповіла заступниця директора з навчально-виховної роботи, вчитель біології Тетяна Муляр. — Навесні цвістимуть біло-рожево, восени багрянітимуть жовто-червоно”.
До речі, висадження декоративних кущів, квітів та дерев стало в НВК №4 уже традицією. Шкільне подвір’я вабить зеленню і затишком. Посередині — альпійська гірка, на якій висаджені барбариси, туї, ялівець. Якраз вперше розквітли малесенькі деревця мигдалю та сакури — на алеї першокласників, яка була закладена торік восени.
Директор НВК №4 Олеся Прус каже, що має задум, який уже поступово реалізовується, — створити мінідендропарк на території школи. Спочатку планують провести паспортизацію дерев, які ростуть на їхньому подвір’ї. Потім висаджуватимуть декоративні кущі, власне, початок уже є. Олеся Віталіївна сподівається, що територія їхнього навчального закладу незабаром стане затишним та естетичним куточком, у якому буде приємно проводити не лише заняття та екскурсії для учнів.

Тетяна Кірик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *