Зона беззаконня

Справа торгівлі дитиною: майже два роки потому

Хмельницький міськрайонний суд на період розгляду справи, пов’язаної з торгівлею дітьми, відсторонив від посади заступника директора з медичного обслуговування населення Хмельницького міського перинатального центру. Таку ухвалу виніс головуючий суддя Олександр Піндрак, задовольнивши клопотання прокурора.
Нагадаємо, восени 2019 року в Хмельницькому перинатальному центрі 25-річна жителька Кіровоградської області народила здорову дівчинку. Проте народжувала вона під чужими анкетними даними, які належали іншій жінці. А після пологів покинула медзаклад. Натомість біля новонародженої дитини правоохоронці виявили чоловіка та жінку, які мала забрати крихітку, яка, згідно з підробленими документами, була записана в медзакладі вже як їхня дитина.
Організатором цієї схеми, за даними правоохоронців, виявилась заступниця головного лікаря перинатального центру Олена Вавринчук, яка, користуючись службовим становищем, підробила ряд документів, що стосувалися вагітності та пологів. Відтак пані Вавринчук звинувачується за статтями “торгівля людьми” і “службове підроблення” (ч. 3 ст.15 ч. 3 ст. 149, ч. 1 ст. 366 КК України).
Раніше Хмельницький міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості двом жінкам, які проходили в справі торгівлі людьми, і призначив їм покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, яке замінив на іспитовий термін 3 роки кожній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *