Культура

Книга рецептів щастя

Як бути щасливим попри все? Дізнаєтеся, прочитавши нову книжку землячки Ольги Саліпи “Теплі історії про справжнє”. Її презентувала авторка минулого четверга в ХДМШ №1.

Збірка оповідань побачила світ у видавництві “Брайт Букс”. Це реальні історії реальних людей, прикрашені авторським вимислом. Деякі твори — з життя письменниці, у них згадує себе — дорослою і в дитинстві. Близько трьох десятків оповідань про найголовніше – кохання, сімʼю, дружбу. Ольга Саліпа закликає цінувати миті життя, жити тут і зараз, головне не відкладати на потім.
Серед улюблених оповідань авторки — “Какао й сирники”, де описує звичайний день, коли “…ще мала. Сьогодні в мами вихідний”.
Авторка ділиться, як знаходити щастя у звичайних речах, не впадати у відчай у складних ситуаціях. Розпочинає збірку оповідання “Лелеки в гніздах” — про жінку, яка довго чекала на дитину. І щастя постукало в її дім. У її оповіданнях немає фантастики, тому близькі кожному, кожен зможе дізнатися рецепт щастя для себе. Не випадково книжка теплого жовтого кольору, це колір сонця й радості. Обкладинку прикрашають улюблені жовті квіти Ольги Саліпи.
“Теплі історії про справжнє” — це 27 книга в серії “Теплі історії” видавництва “Брайт Букс”. Її сукупний тираж серії склав близько 250 тисяч проданих книг в Україні.
“Оповідання, які увійшли до моєї книжки, написані в 2014 році й пізніше. У 2018 році книгу погодили з видавництвом, і врешті вона вийшла, дуже тепла ззовні, довго обирали варіанти обкладинки. У книзі розповідаю про важливе, про що часто забуваємо. Наскрізна тема — сімʼя. Після того, як мій чоловік загину на війні, зібрала усі оповідання про сімʼю, любов. Майже всі герої творів мають прототипів. Це люди, з якими спілкувалася під час журналістської роботи”, — розповідає авторка.
У післямові до книги письменниця розкриває й особисті рецепти щастя: пише оповідання, вірші, фотографує, вирощує квіти, займається рукоділлям і виховує синочків-двійнят.
Нагадаємо, що Ольга Саліпа є авторкою збірок “Я весна”, “Територія Жінки”, “Територія вогню”, співавторкою коміксу “Таємниці Хмельвіля”, переможницею міжнародного літературного конкурсу “Коронація слова” за роман “Оля”.
Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *