Культура

Кадр, в якому — море

Сонце сяє все дужче, вітер дме тепліше й тепліше… — незабаром літо! А чим манить літо? Морем! На роботах одеського фотохудожника Дмитра Мілютіна моря — безмір. І воно таке свіже: бризкає живими прозорими краплями, збивається в білу піну, гойдається хвилями, вилискує на сонці… Здається, так і вихлюпне з фото. Не вірите? Завітайте в музей-студію фотомистецтва, де 13 травня відкрилась виставка автора “Імпровізація світлом”.
Дмирто Мілютін не вважає себе професійним фотохудожником, захопився цією справою в 2015 році. Каже, більшість світлин експозиції зроблені якісними мобільними телефонами різних марок. І це не зробило їх меншовартісними. Фотографувати може кожен, але не кожному під силу піймати мить, неповторність явища чи обставин. Одеситу вдається не просто помітити а й зафіксувати усю чарівність незвичайної миті. Центральне фото експозиції — стеблина з пухом тендітної кульбабки, всередині якої кругла росинка, і все це на фоні червоного сонцекола.
Дмитро Мілютін зі свого міста в Хмельницький привіз і зграї білих чайок, які вирують над хвилями. Невловимі постаті закоханих на піщаних берегах… Фотографував не лише Одесу. Кілька кадрів зробив і під час подорожей Україною та за кордоном.
Частина експозиції — предметне фото, де автор імпровізує зі світлом. Зображення здається абстрактним, у ньому відчувається особливий шарм.
Дмитро Мілютін добре знається на тонкощах відтінків, адже професійно займається парфумерією.
“Жодного дня без фотографії. Намагаюся закарбувати усе, що чіпає серце: гра світла та тіней, атмосфера, настрій… Найбільше люблю предметну фотографію парфумерних флаконів, бо в ній втілюється два моїх захоплення. А в парфумерії знаходжу новий настрій. Звісно ж, народившись в Одесі, важко не любити моря”, — каже Дмитро Мілютін.
З відкриттям виставки в нашому місті його привітали колеги художники. А грамоту отримав від міського голови Олександра Симчишина.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *