Актуально

Електронні петиції в сучасному форматі

Хмельницький став одним із пілотних міст, де мешканці громади можуть подати електронну петицію до міської ради в своєму смартфоні за допомогою мобільного застосунку Дія. ї

Цю послугу було анонсовано 17 травня на Diia Summit 2.0 за участі Президента України Володимира Зеленського, віцепрем’єр-міністра — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, та команди Дії.
Електронні петиції — важлива складова місцевої демократії. Цією послугою останніх п’ять років активно користуються хмельничани, аби донести до влади проблеми, які їх хвилюють та бути почутими.
Тепер цією послугою можуть користатися громадяни України, які мають зареєстроване місце проживання на території Хмельницької міської громади та успішно авторизувались в мобільному застосунку Дія. На цій платформі петиції можна переглянути, подати та підтримати в застосунку та на порталі. Крім того, користувачі зможуть легко поширити їх в соціальних мережах чи роздрукувати QR-код для збору підписів. Підписанти будуть отримувати сповіщення про стан розгляду підтриманих ними петицій, а також бачити відповіді на них.
Проєкт місцевих петицій в Дії реалізується за підтримки швейцарсько-української програми “Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади”, що реалізується Фондом “Східна Європа” та фінансується Швейцарією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *