Зона беззаконня

Ганебний вчинок земляків

У лютому цього року Львів охопив гнів. Пам’ятник
лідеру ОУН Степану Бандері, встановлений на площі Кропивницького у 2007році, хтось облив червоною фарбою. Правоохоронці заприсяглися, що знайдуть і
покарають вандалів, і таки дотримали слова. За тиждень мародерів затримали. Ними виявилися наші земляки, які здобували вищу освіту в місті Лева.

Під час обшуку в кімнаті гуртожитку, де мешкали й хмельницькі студенти, правоохоронці вилучили речові докази, які підтверджували їхню вину. У виші не могли зрозуміти, що спонукало хлопців до такого ганебного вчинку, а однокурсники почали подейкувати, мовляв, хлопцям за це хтось добре заплатив, оскільки вони ніколи не лізли в політику і ніколи не проявляли агресії до оунівців та націоналістів. Під час слідства ця інформація підтвердилася. Хлопці дійсно отримали по тисячі гривень за те, аби облити пам’ятник лідеру ОУН червоною фарбою. Особу, яка замовила осквернення пам’ятника через ідеологічні переконання та неприязнь, також встановили та проводять щодо неї окреме розслідування. Майнова шкода, завдана діями студентів, становить 7100 гривень. Але суть не лише в матеріальній шкоді, а у гнилій суті цих молодиків, які не вписуються у середовище львівського студентства, яке завжди було прогресивним. Галицький районний суд розглянув справу щодо одного з вандалів та виніс йому вирок – чотири роки ув’язнення. Проте, зважаючи на визнання юнаком своєї провини та підписання угоди з прокурором, хлопця звільнили від покарання, призначивши натомість іспитовий термін на два роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *