Актуально

Портрет моєї матусі

Кольорів у палітрі не вистачить, щоб повноцінно зобразити мамин портрет.
“Намалювала маму кольорами веселки, теплими, бо моя матуся — добра, ніжна і дуже весела. Вона –— моє сонечко!”, — каже семирічна Валерія Джунько (на фото). Вихованка міської дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва стала переможницею третього міського конкурсу “Портрет моєї матусі” в номінації “Графіка”.
Малюнок дівчинки увійшов до експозиції творчості решти переможців конкурсу, яку минулого вівторка презентували у виставковій залі ХДШО та ДПМ. Цього року журі, до якого увійшли заслужений художник України Олександр Гуменчук, мистецтвознавця Лариса Чернова, член Cпілки художників Польщі Олександр Франко, професор кафедри дизайну ХНУ Леонід Шерстенюк та київська ілюстраторка Марія Шевченко, оцінювало 380 робіт. Конкурсна географія розширилася. Портрети своїх матусь надсилали не лише вихованці міських мистецьких шкіл, а й юні художники з Коломиї, Камʼянця-Подільського, Ужгорода, Волочиська, Полонного, Ізяслава…
Щирі дитячі малюнки вражають, тому визначили аж 77 переможців у номінаціях “Живопис” та “Графіка”.
“Членам журі роботи надсилали на елекронну адресу. Вони знали лише номер малюнка, без прізвищ та імен авторів. Відповідно певну кількість балів присуджували за номером. Серед переможців — діти, які займаються в групі інклюзії міської дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва”, — зазначає організатор конкурсу, директорка міської дитячої школи мистецтв “Райдуга” Олена Бондар.
Конкурс “Портрет моєї матусі” проводиться раз на два роки до Дня матері. Експозиція робіт переможців — теплий подарунок усім матерям міста. “Дитячі долоньки мають бути в турботливих руках дорослих. Маємо вести наших дітей у життя за руку: підтримувати, розвивати їхні таланти, оберігати й любити. Розумію, що таке діти, бо у мене їх троє. І в міського голови Олександра Симчишина теж троє. Тому влада міста хмельницьких дітей підтримує, як власних. Турбота про них — наше пріоритетне завдання”, — зазначила чиновниця.
Через карантин подарунки та дипломи учасники конкурсу з інших міст отримали поштою. А для хмельничан влаштували справжнє свято за участі вокалістів дитячої школи мистецтв “Райдуга”.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *