Актуально

Команда “TRAFFIC GROUP #0519”

Щорічно в світі в результаті дорожньо-транспортних пригод гине понад 186 тис дітей у віці до 18 років. Ця сумна статистика ставить перед нами, вчителями, завдання — навчити наших дітей дорожній грамоті та прищепити навички безпечної поведінки на дорозі.
Щойно дізнавшись, що громадська організація Traffic Challenge оголосила про запуск Хештег-Марафону #SafetyChallenge #Love30 — всеукраїнського змагання серед шкільних команд з безпеки дорожнього руху, Хмельницький НВК №4 без вагань вирішив долучитись до цього важливого проєкту. Адже участь у марафоні всеукраїнського масштабу — це не лише можливість ще раз закріпити знання правил дорожнього руху, безпечної поведінки на дитячому майданчику чи на прогулянці, а й згуртувати дітей навколо ідеї марафону. А конкурсні завдання змагань допоможуть урізноманітнити в подальшому програму виховних заходів у початковій школі та зроблять її цікавою й сучасною. А ще — це здоровий дух конкуренції, найкращий стимул підвищувати рівень знань та бажання перемагати.
Тож команда нашого навчального закладу #0519 активно включилась в процес всеукраїнських змагань і вже почала втілювати в роботу авторський проєкт “Безпечна дорога”. Під такою ж назвою в рамках першого етапу Хештег-Марафону #SafetyChallenge #Love30  команда за активної участі вчителів початкової школи уклала навчально-методчний посібник з правил дорожнього руху. Це свого роду маленька енциклопедія, на першій сторінці якої у віршованій формі закладений весь її зміст: “Дорога — це ціла наука, Її вивчає людство все. Зразковим пішоходом бути Ти маєш завжди — над усе!”.
На наступних сторінках знаки дорожнього руху розкладені на умовних поличках, а правила написані у вигляді авторських віршиків у супроводі яскравих ілюстрацій. Такий творчий підхід дає змогу школярам легше їх зрозуміти і запам’ятати, а потім й перевірити знання, розгадуючи загадки, ребуси, кросворди та головоломки. І що надзвичайно важливо — самостійно давати відповіді, як вести себе у різних ситуаціях, від яких залежить безпека руху: і на шляху зі школи додому, і на пішохідному переході, і на перехресті, де немає світлофора. Все це є у навчальному посібнику, який вчителі зможуть використовувати під час виховних годин, ігор, вікторин та на позакласних заходах.
Креативний підхід у подачі методичного матеріалу зацікавлює учнів і пробуджує інтерес до вивчення правил дорожнього руху та розуміння їх важливості. В цьому переконалась і команда, і вчителі початкової школи, протестувавши посібник на практичних заняттях з дітьми. І це лише початок. Команда #0519 має чимало цікавих та креативних ідей та задумів, які реалізовуватиме в наступних етапах марафону та заради спільної мети — навчити, запобігти і зберегти життя та здоров’я дітей.

Олеся Прус, директорка Хмельницького НВК №4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *