Соціум

КОЛИ ЛЮБОВ ДО МІСТА СТАЄ ПЕРЕМОГОЮ…

Здобути перемогу непросто, а втримати її, довести, що ти кращий — ще складніше. Державний навчальний заклад “Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг” вкотре довів, що це можливо, адже він — знову в призерах за результатами всеукраїнського конкурсу “Прорив легкої промисловості України”.
Організатори конкурсу — національне галузеве партнерство в легкій промисловості України “Fashion Globus Ukraine” та Асоціація швейних училищ України під патронатом Міністерства освіти і науки України.
У 2021 році 66 закладів професійної освіти стали учасниками конкурсу професійної майстерності. Перед конкурсантами постало доволі цікаве, але нелегке завдання — створити колекцію одягу з 5-7 образів на тему “Fashion візитівка”, а також через власну колекцію познайомити Україну та світ із рідним навчальним закладам, краєм та власними творчими колективами. Саме історико-культурні традиції, студентський креатив, географічні особливості регіону повинні були стати джерелом натхнення для відображення в moodboard тощо.
Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг, представивши колекцію в монохромному стилі “Емоційність контрасту”, посів почесне друге місце в номінації “STREET STYLE”.
Юні дизайнери Центру, обираючи формат натхнення, спрямували свій погляд на особистість, що гармонійно входить у сучасний урбаністичний простір. Сьогодні, як ніколи, стає зрозумілим, що людина є невід’ємною частиною середовища, яке її оточує. Отже, і місто з його архітектурою так чи інакше потрапляє під приціл індустрії моди.
Хмельницький… Місто доброї енергетики та творчих людей, нашого зростання та становлення як фахівців.
Хмельницький і його неповторний шарм дарували нам натхнення і бажання працювати та створювати нове. Саме це захоплення вилилося у колекцію “Емоційність контрасту”.
Це не просто колекція, це цілий світ, з монохромним колоритом, де вдало поєднуються вічна класика, діловий стиль та витончені графічні лінії, які перегукуються з історичними архітектурними лініями старих будівель та новими сучасними офісними центрами.
Відмінною рисою колекції є вільний крій та увага до деталей: в простих лініях створеної колекції — цілий світ ділового індустріального міста. Легкі блузи у поєднанні з витонченими спідницями чи брюками — це своєрідний офісний стиль. Природна жіночність, витончений комфорт і повсякденна розкіш — головна і визначальна тема нашої колекції!
Унікальність колекції передається через колір та його поєднання у комплектах одягу. Можливо, саме в такому вбранні можна відчути душевний спокій та рівновагу, коли ти знаєш, що частина прекрасного — це твій образ.
Проаналізувавши інформативні джерела, переглядаючи колекції провідних дизайнерів, які втілюють урбаністичні елементи в одяг, доречно підкреслити важливість теми людини і сучасного міста. Скільки прекрасного навколо нас! Це і надихнуло учнів та педагогів державного навчального закладу “Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг” на розробку колекції саме у цій тематиці.
Шановні випускники загальноосвітніх закладів! Якщо ви хочете бути стильними та йти в ногу з часом, створювати неповторні образи для себе та інших, запрошуємо вас на навчання до ДНЗ “Хмельницький центр ПТО сфери послуг”.
Адже робітничі професії — це перспектива завтрашнього дня!

Олена Загородня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *