Актуально

“Червоний” карантин і пільги для оренди

Депутати міської ради під час чергової п’ятої сесії прийняли рішення для підтримки орендарів нерухомого майна комунальної власності у період посилених протиепідемічних обмежувальних заходів. Зокрема, йдеться про звільнення від орендної плати за користування майном комунальної власності, згідно з постановою КМУ від 09.12.2020, у зв’язку із обмежувальними заходами “червоного” рівня епідемічної небезпеки.
Отримувачі коштів від оренди мають право не проводити нарахування (або здійснити перерахунок) орендної плати за користування майном комунальної власності орендарям, які підпадають під дію цього рішення, за умови фактичного припинення використання орендованого майна, за період з 09.04.2021 до закінчення обмежувальних протиепідемічних заходів на території міста Хмельницького, передбачених для “червоного” рівня епідемічної небезпеки. Підстава — заява орендаря, подана отримувачу коштів.
Це рішення, переконані депутати, послабить негативний вплив карантину на суб’єкти підприємницької діяльності та дасть змогу зберегти орендарів майна, хоча це й зменшить надходження до бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *