офіційно

90 додаткових мільйонів на розвиток тергромади плюс державна субвенція для школи

21 квітня відбулась 5-та чергова сесія Хмельницької міської ради, під час якої депутати розглянули 126 питань порядку денного. Одне із головних– внесення змін до бюджету міської територіальної громади на 2021 рік.

 Після роботи в комісіях депутати розподілили близько 90 мільйонів гривень на різні сфери, плюс отримали 23 мільйони гривень субвенції, головним чином,  для дофінансування добудови школи на Озерній. Крім того, частину субвенцій спрямують на охорону здоров’я.Додатково фінансовий ресурс  виділений на капітальні видатки закладів медицини. Збільшено суму  видатків на інші обʼєкти інфрастуктури тергромади.

Про результати сесійного засідання на своїй сторінці у Фейсбукпоінформавав міський голова Олександр Симчишин: «Попрацювали вже традиційно продуктивно. Виділили кошти для повного завершення пускових об’єктів. НВО №1 та ліцей №17  – фінішуємо в серпні. 20 млн грн додали на школу на вулиці Залізняка, її завершимо до кінця року. Додали кошти на перехідні об’єкти, зокрема на вул. Мельникова.

Понад 13,6 млн грн виділяємо на медичне обладнання. 7 млн грн – на обладнання, пов’язане з боротьбою з коронавірусом (плюс ще 100 кисневих концентраторів, монітори, апарати ШВЛ, реанімобільдля  міської дитячої лікарні, санітарний автомобіль для інфекційної лікарні).

Будуємо спортмайданчики біля шкіл (НВК №31, ЗОШ №22, ЗОШ №13, ЗОШ №12, Пироговецький ліцей). Робимо проект на майданчик біля НВК №2. Купуємо нове обладнання, смартборди, стем-класи. Додаємо кошти на ремонти дахів, санвузлів, пожежну безпеку. Втричі збільшено стипендії для дітей-сиріт.

Майже 11 мільйонів гривень виділилина заміну мереж і реконструкцію котелень теплопостачальних підприємств. Понад 11 млн грн – на будівництво і ремонт мереж водовідведення і водопостачання. Частина коштів передбачена для продовження ремонтів доріг, прибудинкових, дахів, програми співфінансування тощо.

1,7 млн гривень – для співфінансування аеропорту «Хмельницький». Наша мета – приймання вантажних перевезень аеропортом уже до кінця року. На літній сесії плануємо додати ще 3 млн грн.

Виділяємо кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації для індустріального парку (ІП). Завершуємо її виготовляти і плануємо комунікації: дорога, водопостачання і водовідведення, газопостачання, електропостачання. Плюс сьогодні встановили пільгу з орендної плати для управляючої компанії в ІП в розмірі 0,01%.

Ухвалили низку програм на 3,8 млн грн, пов’язаних з підтримкою військових частин, підтримали нашу нацгвардію, Академію прикордонної служби, поліцію, надзвичайників. Також підтримали антитерористичну програму СБУ.

Внесли зміни у економічні програми, дали старт новому онлайн-майданчику для комунікації з громадськістю. Започаткували премію міського голови для обдарованої молоді.

Трьом нашим Героям присвоїли посмертно найвищу нагороду громади – «Мужність та відвага».

Депутати також  затвердили Програму охорони довкілля, створили Фонд охорони навколишнього природного середовища. Затвердили Концепцію системи енергоменеджменту в селах  громади. Для реалізації 9,5 млн грн грантових коштів від Європейського Союзу створили туристично-інформаційний центр. Започаткували нові заклади – спортивний ліцей, а також центри культури і дозвілля в населених пунктах.

 Велика частина питань були земельними: затвердили документацію щодо нового скверу (0,5 га) і дали дозвіл на розробку документації на ще 6 скверів (2,6 га)».

Втретє поспіль депутати  ухвалили  4 рішення про пільги для підприємців міста, які були змушені перестати працювати на час локдауну, у період «червоної зони»:звільнені від орендної плати орендарі комунального майна, також на цей час звільнені від плати за сервітути власники кіосків.Міські ринки звільнені  від земельного податку або оренди за землю. Депутати звернуться до  директорів ринків не знімати цю частку плати з підприємців.

Тетяна Слободянюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *