Актуально

Щоб легше дихалось і стало ошатніше

У День довкілля, 17 квітня, місто долучилося до всеукраїнської акції Державного агентства лісових ресурсів України “Cтворюємо ліси разом”. В Україні акція триває з 21 березня, коли відзначали міжнародний День лісів. Її мета — покращити комунікацію представників лісової галузі з суспільством, підвищити імідж професії лісівника, а також поширювати знання про ліси та їх важливість для життя на планеті.

У Хмельницькому акцію підтримали працівники Державного бюро розслідувань. Вони висаджували липи на вулиці Толстого, а саджанці придбали власним коштом.
“Я виріс у селі, де часто з батьками садив дерева. Тому радо долучився до озеленення нашого міста. Тепер воно стане ще кращим, зеленішим. Кожне дерево здатне за рік забезпечити киснем цілу родину”, — зазначає т.в.о директора територіального управління ДБР в Хмельницькому Олександр Мельников.
За словами його заступника, Олександра Томусяка, за останніх кілька місяців слідчі ДБР викрили схеми незаконної вирубки лісу на суму понад 50 мільйонів гривень. Лише за минулий рік до суду спрямовано майже два десятки кримінальних проваджень щодо посадових осіб державної лісової охорони. Майже десяток справа – корупційні. Цьогоріч до суду спрямовано п’ять кримінальних проваджень, які стосуються недбалої охорони лісу та навмисного його знищення.
Загалом на Хмельниччині в рамках акції “Cтворюємо ліси разом” провели понад пʼять сотень різних тематичних заходів.

Марина Зінов’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *