Актуально

Для мотивації та результатів

Майже три мільйони гривень з міського бюджету виділені цього року на оновлення обладнання для шкіл з розрахунку по 200 тисяч гривень на заклад.

Після повернення з “дистанційки” на очне навчання приємна несподіванка вже чекає старшокласників 15 -ти навчальних закладів.
Унікальне наочне приладдя для кабінетів біології, фізики, географії, хімії та математики отримали нещодавно 13 закладів освіти міста та два заклади із сіл громади. Зокрема, профільні кабінети оновлені в СЗОШ №№1, 6, 7, 8, 27, 29, ЗОШ №№14, 18, 21, 22, 24, в ліцеї №15, НВК №7, Копистинському НВК та у Пироговецькому ліцеї.
Окрім того, в другому півріччі ще 16 шкіл і ПТУ отримають stem-класи на майже 10 млн грн. А для сільських шкіл закуплять ще й smart-борди — інтерактивні дошки з вбудованим проєктором, що дозволяє педагогам викладати, а учням вивчати у 3D форматі історію, географію, фізику, астрономію, біологію, мистецтво й інші предмети, крім письмових. Також сучасне програмне обладнання smart-бордів дає змогу проводити шкільні уроки за допомогою ілюстраційних, анімаційних і творчих презентаційних методів.
За словами освітян, новітні пристрої та лабораторні набори дадуть змогу значно полегшити навчальний процес. Більше того, педагоги сподіваються, що підвищиться мотивація дітей до навчання, і це позитивно позначиться на успішності.
Міський голова Олександр Симчишин інвестиції в освіту вважає надзвичайно важливими. За його словами, вчитися має бути цікаво і пізнавально. Тож навчальні бази усіх шкіл тергромади оновлюватимуться щороку.
Нагадаємо, торік на обладнання для шкіл з міського бюджету було спрямовано майже 3 млн грн. Тоді нове обладнання для профільних кабінетів отримали 14 шкіл міста.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *