Мовою здоров'я

Вакцинація: продовження

16 квітня у місті розпочалося щеплення вакциною CoronaVak китайського виробництва (її область отримала 5680 доз). Нею передбачено вакцинувати маломобільні групи населення та осіб, що їх доглядають.
За інформацією управління охорони здоров’я міської ради —
мобільна бригада Хмельницького центру ПМСД №2 розпочала роботу з цією вакциною ще тоді ж, у п’ятницю. Бригада центру ПМСД №1 — 21 квітня. Окрім того, область отримала 1170 доз американської вакцини Pfizer. Щеплення цією вакциною в області виконують три мобільні бригади: центри ПМСД №1 та №2 міста Хмельницького та Деражнянський центр ПМСД.
Зокрема, бригада центру ПМСД №2 вакцинує Pfizer мешканців та працівників Хмельницького геріатричного пансіонату для ветеранів війни та праці. Мобільна бригада центру ПМСД №1 вакцинувала підопічних й працівників Солобковецького будинку-інтернату для людей похилого віку та Виноградівського психоневрологічного інтернату. Загалом в області планується вакцинувати підопічних та працівників 27 інтернатних установ області та 5 відділень тимчасового перебування людей похилого віку та інвалідів.
Оскільки в ампулі Pfizer шість доз, за залишковим принципом можна вакцинувати працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.
Усього наша область отримає 4680 доз вакцини Pfizer за програмою COVAX.
За усіма, хто отримає щеплення вакцинами CoronaVak та Pfizer, буде зарезервовано другу дозу — для ревакцинації.
У місті вже завершується щеплення вакциною CoviShield. Усього ж у Хмельницькому щеплення проти COVID-19 отримали понад 4,5 тисячі людей.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *